utgave nr 11 1993

Quicksilver tilbake til fremtiden

Publisert Sist oppdatert

Quicksilver tilbake til fremtiden

Nye instrumenter, men i velkjent og gjennomprøvd fasong, samt nye propeller er to av utstyrsnyhetene fra Quicksilver, - Mercury/Mariner/Mercruisers utstyrsdivisjon.

Propellene Tempest og Trophy er tre og fire-bladers propeller for Mariner og Mercury påhengere samt noen Alpha og Bravo One drev. Dette er propeller med ekstra stort bladareale som skal gi ekstra løft for både å hjelpe båten raskt i plan og gi muligheten til å kjøre "høyere" i tung sjø. Propellene skal, ifølge produsenten, sitte bedre i vannet, slik at drev/påhenger kan trimmes mer ut og båten tåle krappere svinger uten at propellen slipper.
En av de andre nyhetene fra leverandøren er instrumenter som kan beskrives som "tilbake til fremtiden", og takk for det! Etter noen år med instrumenter som lignet på digitale lysorgler, kommer nå den ene etter den andre produsenten til fornuft. De nye vanntette og lettleste instrumentene med ripesikkert glass er bygget opp fra innerst til ytterst med materialer som skal tåle så å si alle mekaniske og klimatiske påkjenninger.
Quicksilvers Vector-serie kommer i flere versjoner for turteller, logg, volt/amperemeter, tankmålere, oljetrykk, temperatur og vanntrykksmålere.