utgave nr 7 1991

På ski over Skagerrak

Publisert Sist oppdatert


    PÅ SKI OVER SKAGERRAK


    -Nansen gikk på ski over Grønland. For oss var det naturlig å følge i Terje Vigens fotspor over Skagerrak, men i Nansens ånd, med ski på bena.Lennart Tønnesen var sliten, men lykkelig da han som førstemann krabbet opp på brygga i Pollen i Arendal etter at han og de tre kameratene Per Carsten Michelsen, Sven Larsen og faren hans på 52 år, Karl Olav Larsen hadde stått på vannski Arendal-Hirtshals-Arendal non-stop.
    156 nautiske mil logget de ved ankomst, 16 mil lengre enn beregnet, grunnet problemer med kompasset i båten underveis. En liten navigasjonsbom tok ikke humøret fra gutta som smøg seg over halvannen meter høye bølger midtveis mellom Norge og Danmark.
    De startet fra Arendal kl. 05.00, og var hjemme igjen kl. 14.00, helt etter programmet. Det var ikke innlagt lunsjpause underveis, og rygg, armer og ben verket etter endt dyst. Uten trapes å hvile i, måtte de klamre seg til pinnen hele veien.
    Målet var en plass i Guinnes rekordbok, og det klarte de. Neste prosjekt er skitur over Nordsjøen fra Edinborough i Skottland til Stavanger. Det blir til neste år, men før det gjenstår adskillig treningstimer rundt Tromøya til vinteren.