utgave nr 1 2005

Tegnekonkurransen 2004: Hanna Lilleheil Aasterød vant

Publisert Sist oppdatert

Tegnekonkurransen:

Hanna vant

Det var en stor dag for Hanna Lilleheil Aasterød (9) og hennes familie. I slutten av november var de på omvisning på Pioner-fabrikken på Bjørkelangen i Akershus for å se hvordan båtene blir laget. Hanna vant en Pioner 8 Mini i sommerens tegnekonkurranse.

Hun hadde gledet seg i flere måneder, 9 år gamle Hanna, til hun skulle få premien sin for førsteplassen i sommerens tegnekonkurranse i Båtmagasinet. Vanligvis tar det ikke så lang tid før vi får delt ut premien, men i år ble det litt spesielt fordi fabrikken hadde fornyet 8-foteren som vanligvis er premien. De ville at Hanna skulle få nyeste modell. Som et plaster på såret for at det har tatt litt lang tid, inviterte man likegodt hele familien til fabrikken på Bjørkelangen for å vise hvordan båten blir laget.
Det ble en stor dag for Hanna og familien hennes. Spesielt pappa Dag Aasterød var spesielt interessert, fordi han har båtreparasjoner som yrke. Familien bor på Sandøya utenfor Brevik, og er avhengig av båttransport for å komme seg til fastlandet. Hannas to brødre har hver sin båt. Lillesøster kan fra nå av smykke seg med å ha den nyeste (og kanskje fineste) båten av barna.
Hannas tegning ble vurdert som den fineste i konkurransen, spesielt for sin detaljrikdom og at tegningen forteller en historie. At Hanna og familien bor på en øy, gjenspeiles i tegningen som viser en kai med bensinstasjon, en vei ned til fergeleiet og en av familiens tidligere båter, en Striker Supreme. Hanna har vel tegnet seg selv på fordekket med snakkeboblen "Husk vest". Det håper vi Hanna fortsetter å bruke, og kanskje kan pappa Dag hoste opp en liten påhengsmotor til Hannas båt også etter hvert.