Nr 9. 2013

Risør Trebåtfestival 30 år

Vel blåst! Stadig færre trebåtbygere i landet, men trebåtentusiastene holder stand som aldri før. I år feiret Risør Trebåtfestival 30 års jubilum med flagget til topps.

Publisert Sist oppdatert

TEKST OG FOTO: ATLE KNUTSEN

I år feiret Risør Trebåtfestival 30-års jubileum. Til tross for at det stadig blir færre trebåtbyggere her i landet, var trebåten i fokus som aldri før under jubileumsfestivalen. Her fikk man hele bredden servert mellom hvite hus – fra vikingsskipet “Saga Oseberg” til kaldbakt mahogni.

128 trebåter i Risør

Besøkstallene er i skrivende stund ikke klare, men 128 trebåter deltok på årets arrangement, som var velorganisert og holdt en stram regi. Rundt 400 frivillige var involvert i festivalen, som i mange år har slitt med dårlig økonomi, noe NRK-profilen Dag Lindebjerg satte fokus på gjennom skarpe uttalelser i lokalpressen.

Samling på Moen

Den offisielle delen av festivalen var i år redusert med en dag og ble åpnet fredag. På torsdag ettermiddag og kveld var over 300 mennesker og et stort antall trebåter samlet på Moen til et svært vellykket jubileumsarrangement, med blant annet omvisning i båtbyggeriene innerst i Nordfjorden.
   Lørdag var det duket for jubileumsaften på torget i Risør. Havnebildet var i stor grad gjenskapt, med sceneskip på indre havn hvor blant andre Arja Saijonmaa entret scenen lørdag kveld, slik hun har gjort under to tidligere festivaler.
-Alt i alt må vi kunne si vel blåst og vi er veldig godt fornøyd med årets festival, sier pressesjef Rune Nylund Larsen.
-Det var lite bråk i gatene, og det brede tilbudet for barnefamilier ble veldig godt mottatt og besøkt. Regattaene ble også svært morsomme på grunn av mye vind. I tillegg hadde vi en foredragsserie som fenget folk.