Nr. 8 2013

Praktisk: Ny saltvannssåpe og sprayvoks

Vedlikehold i skjæra: Hva trenger du for et enkelt, men godt, vedlikehold gjennom sommeren? Jo, en skånsom saltvannssåpe, carnubavoks på sprayflaske og en effektiv vannlinjerens. Vi har funnet vår favorittmiks.

Publisert Sist oppdatert

 

TEKST OG FOTO: ATLE KNUTSEN

Det samler seg gjerne opp med diverse vidundermidler om bord, og så bruker vi litt av hvert og om hverandre når vi skal ta en vedlikeholdsvask gjennom sesongen. Vårt råd er: Sett alt på land og begynn på nytt! Vi har med årene kommet frem til at de ikke er noen grunn til å ødelegge det blanke resultatet av vårpussen med for sterk såpe. Etter hvert har vi også erkjent at det kan være fornuftig å holde seg til produkter fra samme serie og produsent som ikke bryter ned hverandre. På toppen av det hele kommer det faktum at vi har lite plass om bord og at tre flasker faktisk er nok for å holde båten skinnende ren og blank hele sommeren. Den nye saltvannssåpen fra Selaclean gjør det dessuten enkelt å ta en båtvask også når vi ligger uten tilgang på ferskvann.

Super sommerpakke

For sommersesongen har vi utstyrt reportasjebåten med Selacleans nye Bil- & Båtshampo med voks. Shampoen virker også i saltvann og inneholder Carnuba-voks som vedlikeholder det eksisterende vokslaget på båten. Det er ikke noe poeng å bruke mer shampo enn det som er anbefalt. Følg derfor det anbefalte blandingsforholdet. Om du ikke har mulighet til å skylle med ferskvann når du ligger i en naturhavn, bør du spyle godt når du kommer til land. For en ekstra beskyttelse og glans, har vi en pakke med Autoglym Aqua Wax på sprayflaske. Produsenten kaller det en ekspressvoks, og det med rette. Etter vask og skylling, sprayer man på voksen på overflaten og fordeler det utover med en av de to medfølgende microfiber-klutene. Deretter polerer man over med den andre av de to klutene. Resultatet blir blankt som et speil (om forarbeidet er gjort skikkelig). Det siste produktet som inngår i vår “overlevelseskit” i sommer, er Selacleans vannlinjerens. Dette er en syre som i første rekke løser opp kalk og dermed er effektivt på skjellru. Vi har også prøvd den på fendere med godt resultat.

FAKTA

 

Produkt

Mengde

Veil. pris

Selaclean Bil & Båtshampo m/wax

1 liter

130,-

Autoglym Aqua Wax

500 ml

340,-

Selaclean Rur/Snäck & Vannlinjerens

500 ml

130,-