Nr 8 2012

Velkommen til nye båtmagasinet.no

I sommer har Båtmagasinet lansert sine nye nettsider med nye løsninger og innhold vi håper du setter pris på.

Publisert Sist oppdatert

De nye nettsidene ble lansert tirsdag 19. juni. Noe gjenstår før vi har all funksjonalitet på plass. Blant annet skal vi lage en egen gjestehavnseksjon som blir langt enklere å bruke enn gamle www.gjestehavner.no. Vi lager også en båt- og utstyrsguide, som blir mye bedre enn dagens.

Brukervennlig

-Det vil bli mulig å søke etter "drømmebåten" ved å legge inn ønsket lengde, motorstørrelse, CE-kategori etc. Dette, og mye mer, kommer i fase to - etter sommeren. Rammeverket er imidlertid på plass. Vårt debattforum er også klart, og fremstår i dag med ny innpakning, men med alt det gamle innholdet fortsatt tilgjengelig, sier nettjournalist Lars Kristian Larsen.

Historisk database

   Alt gammelt innhold i bladarkivet vil også fortsatt være tilgjengelig for våre lesere. Hele den historiske databasen med det meste av innhold fra 26 år med Båtmagasinet er med over på ny plattform. Fra og med i dag er det Aller Medias datterselskap Aller Internett som skal drifte den nye nettsiden. Fra før av drifter Aller Internett sider som www.lommelegen.no, www.KK.no, www.seher.no, www.sol.no og www.dinside.no. Batmagasinet.no er laget på plattformen Drupal, og verktøyet er videreutviklet av Aller Internett.

På nett siden 1995

Båtmagasinet var i 1995 en av de aller første medier i Norge som var ute med fullverdige internettsider. Faktisk før både VG, Aftenposten og andre store nettaviser. Fra starten av hadde vi både diskusjonsforumet Båtplassen og bruktbåtbørs samt en indeksert oversikt over alt vi hadde skrevet i bladet siden starten i 1985. Det var gamle Cinet som hjalp oss i gang med nettsidene som et prøveprosjekt i Aller-konsernet. Våre websider ble raskt veldig populære, og vår bruktbåtbørs ble så omfattende etter hvert at Norges største rubrikkportal, finn.no, kom til oss for å samarbeide. Finn-båt er opprinnelig hele vår bruktbåtdatabase som i dag er den desidert største på markedet.

 

Ris og ros

-Hva savner du? Hva er bra, og hva er mindre bra? Gi oss din mening om de nye sidene på vårt nye forum, sier Larsen.

Bildetekst:

REDAKSJONEN: Art director Hans Eidstuen, reportasjeleder Amund Rich. Løken, sjefredaktør Hans due og nettjournalist Lars Kristian Larsen. Redaksjonssjef Atle Knutsen er på reportasjeoppdrag i vår nye redaksjonsbåt.