Nr 7. 2012

Praktisk: Water Scale Remover

Propellrens uten sliping: Det er ikke bare sliping med smergelpapir som gjør propellen ren. Vi har prøvd syrebaserte Water Scale Remover med meget godt resultat.

Publisert Sist oppdatert

TEKST: ATLE KNUTSEN FOTO: LARS KRISTIAN LARSEN

 

Skjellrur på propellen er en viktig årsak til redusert effekt og økt drivstofforbruk. Mange metoder har vært prøvd, og sliping med fint smergelpapir er kanskje en av de mest effektive. Men den er også ganske hard mot propellen og er forholdsvis arbeidskrevende. Vi har testet Water Scale Remover fra Mar-Kem AS. Produktet er i utgangspunktet en syre som brukes til å fjerne kalkavleiringer og vannstein i kjølere, varmtvannsbereder, kobberør osv. Men det har også vært benyttet til propellrengjøring med godt resultat siden skjellrur på propeller også består av kalk. Testet av produktet på reportasjebåten viste meget bra effekt.

Meget enkelt

Water Scale Remover påføres propellen med pensel i et par omganger. La det virke i 5-10 minutter, avhengig av hvor grodd propellen er. Deretter spyler du av den med ferskvann. Resultatet er en propell fri for skjellrur. Om du vil ha en helt blank propell uten å gå løs på den med slipepapir, kan du for eksempel bruke Autosol Chromglans og polere opp en helt glatt overflate på propellen. Dermed har du ytterligere laget en barriere for skjellrur som ikke trives på glatte overflater.

Husk å bruke hansker og vernebriller når du påfører Water Scale Remover.

Ytterligere opplysinger: www.mar-kem.no

Powered by Labrador CMS