Nr 7. 2012

Nyheter nr 7 2012

Effektiv vannvarsler, Ny Prinsesse, Toppløs tvillingsøster mm

Publisert Sist oppdatert

Nyheter nr 7 2012

Effektiv vannvarsler

Den nye vannvarsleren fra Mover sender deg en SMS dersom den registrerer vann i båten din. Selve varsleren kan plasseres hvor som helst i båten, så lenge det er mobildekning i området. En sensor, som sitter i enden av en to meter lang kabel, aktiveres i kontakt med vann. Den lille sorte boksen sender så en sms til din mobiltelefon med beskjed om at sensoren er "utløst". Sikkerhetsløsningen koster 990 kroner, og deretter kroner 79 per måned (59kr/mnd med tre års bindingstid). Det er det norske firmaet Soko, som står bak oppfinnelsen, som nå er sluppet på det norske markedet. Firmaet har spesialisert seg på sporingssystemer og fotoboksvarsling.

-Produktene våre skal være enkle å bruke, og samtidig ikke være dyre, sier gründer Jostein Ludvigsen i Soko til Båtmagasinet. Han tror vannvarsleren vil være en fornuftig investering for båtfolk.

-Vi jobber mye mot forsikringsbransjen. Målet er å få frem en avtale som gjør at våre kunder får billigere forsikring om de har vannvarsler installert.

Mer info: www.soko.no

 

Ny Prinsesse

Den helt nye princess 56 erstatter Princess 54, og kommer med et helt nytt skrog, i følge verftet. Den 18 meter lange luksusbåten får tre store lugarer, pluss en mannskapslugar, om ønskelig. I styrhussalongen finnes en romslig bysse på styrbord side i bakkant av styreposisjonen. På motsatt side er det laget en romslig dinette med plass til alle båtens gjester.

Lengst akter i salongen finnes gode sofaer på begge sider, samt flatskjerm og stereo. På flybridgen er det plass til et stort selskap rundt bordet. Her i høyden er det bekvemmeligheter som stor wetbar, vask, kjøleskap og elektrisk grill. I tillegg er det en liten L-sofa ved siden av styreposisjonen. Denne kan gjøres om til solseng. Båten kan utrustes med to ganger Volvo Penta D13-800, som gir en toppfart på 33 knop. Klarer du deg med 1430 hk kan du velge dobeltinstallasjon av Catepillar C12A med 715 hk. Da er toppfarten rundt 29 knop. Båten lanseres på Cannes boat show 12. september. Den norske prisen begynner på 8,5 millioner, får vi opplyst av importøren Nye Norsk Båtsenter.

Tekniske data - Princess 56

Lengde:

18,11 meter

Bredde

: 4,78 meter

Vekt:

26,8 tonn

Drivstoffkapasitet:

2650 liter

Info

: www.norskbatsenter.no

 

Finn frem til dieselpumpa

En nyutviklet app til iphone gir deg oversikten over alle Oslofjordens maritime bensinstasjoner.Folkene bak appen har imidlertid planer om at appen på sikt skal dekke alle landets marinaer. Appen gir deg alle marinaene i nærheten av deg, enten i listeform, eller plassert som symboler i kartet. Det er mulig å stille inn båtens marsjfart, slik at appen også beregner hvor lang tid du vil bruke for å komme til de ulike stasjonene. Hver stasjon har også en egen fane med kontaktinformasjon og henvisning til hjemmeside. Les mer på www.båtbensin.no

 

Midt imellom

Finske Grandezza har funnet sitt nye designspråk, og lanserer nå sin tredje cabincruiser basert på de nye linjene. Først ut var Grandezza 27, som senere ble fulgt opp av flaggskipet Grandezza 39 OC. Den som ønsker en båt midt mellom disse, får nå et alternativ i den helt nye 33 OC. I styrhussalongen er det sitteplass for åtte personer rundt et justerbart bord, som også kan senkes og dermed benyttes som solseng. Under dekk finnes to lugarer med dobbeltkøye, samt toalettrom med separat dusj. Den drøyt ti meter lange båten utrustes med Volvo Penta D6-motorer som standard. Det blir også mulig å velge to ganger D3 på 200 hk, men dette er tradisjonelt sett en løsning som er lite attraktiv i Norge. Majoriteten av båten vil trolig bli solgt med D6 på 370 hk. Da får båten en toppfart på 35 knop, og en pen marsjfart på rundt 25 knop. Båten lanseres i Helsingfors i august.

 

Toppløs tvillingsøster

27-foteren Marino APB (all purpose boat) som kom i 2009 blir nå tilgjengelig også i en åpen versjon, kalt APB 27 T. Walkarounden får en lugar under fordekket med overnattingsplass for to personer i bred dobbeltkøye med tometers lengde. Sjøvannstoalettet i lugaren er en del av standardutstyret i 27 T. Økonomisk fart vil være mellom 20 og 30 knop med en Volvo penta D4 på 260 hk. En bred fenderlist sørger for at båten tåler et dunk eller to ved bryggekanten. www.marinoboats.no

 

Styr plotteren med telefonen

Raymarine lanserte to helt nye serier av kartplottere i 2011. Samtlige av de nye plotterne har Wi-Fi-sender. Frem til nå har det bare vært mulig å vise samme bilde på nettbrett/telefon som på plotterer. Altså en ren speiling av bildet. Nå kommer appen som lar deg betjene kartplotteren fra iPhonen eller iPaden. I praksis får du en avansert fjernkontroll for plotteren med appen "RayControl" (349 kr) for tablets, mens en mindre avansert app for iPhone og androidbaserte telefoner, kalt RayRemote, gjør at du kan zoome, scrolle og sette kurspunkter i kartet. RayRemote koster 209 kroner. Begge appene funker sammen med de nye displayene i c- og e-serien. www.raymarine.no
 

Italiensk grumbåt

Italienske Cantieri lanserer en ny og robust 36-foter. 360 Goldstar Sport er ce-merket i kategori A. Dette er en båt med strak aksel og 2x280 hesters Iveco. Toppfarten er målt til 27.5 knop, men med 2x370 hk gjør båten 33 knop. 360 Goldstar, med sin 11,65 meters lengde og 3,90 meters bredde, har to store lugarer, en romslig og velutstyrt bysse og et romslig baderom. I salongen har båten en ståhøyde på over to meter. Det er to store dører ut til et romslig akterdekk. I følge produsenten skal båten ha et svært lavt støynivå, kun 70 dBA ved 2000 omdreininger. Båten har et stort og luftig styrhus. Båten bærer preg av solid og godt håndverk-

 

FAKTA 360 GOLDSTAR SPORT

Lengde: 11,65 meter

Bredde: 3,90 meter

Vekt: 10300 kilo

CE-kategori: A

Motorstyrke: 2x Iveco 280 alt. 370 hk.

www.cantieriestensi.it

 

Nye linjer fra Broom

Engelske Broom er mest kjent for sine båter med stor akterkabin. Den nye 35 Coupe har ikke akterkabin, men til gjengjeld en stor og romslig hytte og to store lugarer under dekk i et lyst og lekkert miljø med stort glasstak.

Båten har en elegant foldedør ut fra styrhuset. En romslig salong er plassert i et luftig og lyst miljø på styrbord side i styrhuset. En fin plass i solen på dagtid, en lun sosial plass bak en lukket dør om kvelden. Båten har også store og gode elektrisk styrte takvinduer.

På babord side i styrhuset er det montert en skyvedør. Bak styreposisjonen finner vi en velutstyrt og lekker bysse. Design og løsninger i Broom 35 Coupé kan fremstå som tradisjonelle, men farger og materialvalg vitner om høy kvalitet.

Som en integrert del av dekket har båten en elegant sofaløsning i fartsretningen.

Båten har fast aksel og levers med motorkraft fra 60 til 360 hestekrefter, alt avhengig av behov.

 

FAKTA OM BROOM 35 COUPÉ

Lengde: 10.70 meter

Bredde:3,76 meter

Vekt: 8.000 kilo

Køyer: 2 + 2

 

V8-er fra Sverige

Svenske Scania i Södertälje har tatt frem en ny 16-liters V8-er som kan levere inntil 1000 hk. Dreiemomentet et hele 3340 Nm. D16-motoren er allerede installert i to av Sjöreddningssällskapets skøyter, der de kombineres med vannjet-drev fra Rolls Royce.

www.scania.com

 

Oppblåst italiener

BWA 22 Sport Gran Turismo er den mest påkostede båten i Sport-serien fra BWA. Verftet har spesialisert seg på RIB-er og har nå hele 35 modeller fordelt på åtte serier.  På sedvanlig italiensk vis er det fokus på design og fargevalg også på Sport-serien. Lengst akter er det en stor U-sofa med plass til fem personer. Båten har en smal konsoll som kun gir ly for fører. Bak denne er det en bred ståstol. Lengst forut er det solseng, som seg hør og bør for en italiensk RIB. Maks motor er 200 hk, mens anbefalt motor er 115 hk. Båtmerket har ingen norsk importør, foreløpig.
 

Tekniske data BWA 22 Sport GT

CE-kategori

: C

Lengde:

6,65 meter

Bredde:

2,75 meter

Vekt:

690 kilo
Info: www.bwa.it

 

Trygt drikkevann til sjøs

Det sveitsiske firmaet Katadyn er en verdensledende produsent av apparater og kjemi for rensing av vann. Micropur Classic-tablettene brukes når vannkilden er klar, og er perfekte til båtens vannbeholder. Tablettene uskadeliggjør bakterier, holder vannet fritt for lukt og alger, og de tar også bort eventuell dårlig smak. Produktet er miljøvennlig.

Det er 100 tabletter i esken. Én tablett renser én liter vann i opptil seks måneder. Virketid: to timer. Holdbarhet: 10 år. Veil. pris: 199 kroner.

Til salgs i sportsbutikker og på www.solvkroken.no.

 

Skalljakke for sommerkvelden

Mustos BR1 Race-jakke har fått nytt 2012-design. Den kommer nå i fargene sort, navy, platina og rød.

Jakka er beregnet for innaskjærs seiling og små regattaer, men den gjør seg også bra som bekledning på land.

Skalljakka har fleecestoff i lommer og på kraven, og nyheten kommer i størrelser fra S til XXL. Prisen ligger på ca 1700 kr. www.musto.com

 

Is med oppbevaring

Det er kanskje bra at isbitene holder seg litt lenger, der vi nyter den varme sommerkvelden på akterdekket.

   De tradisjonelle isbøttene ble ofte sett på som upraktiske. De ble kun brukt under finere middager, og ellers sto de bare og opptok skapplass. Lékué gjeninnfører ”isbøtten”, men i en kanskje smartere boksversjon. Keep Cool skal holde på kulden når den står fremme på bordet, og kan ellers benyttes til å oppbevare isbitene i fryseren.

   Totalt kan boksen romme 100 isbiter og koster snaut 400 kroner.

[email protected]

 

Enkel innvendig vindusvask

Ny, norsk oppfinnelse skal gi deg skinnende rene vinduer i båten.

   Det er ikke alltid lett å få vasket vinduene på en komfortabel måte, det er mange kriker og kroker og ofte vanskelig å komme til.

   Washinside er en praktisk vindusvasker som er laget for innvendig bruk av vinduer i bil og båt, og består av en holder med utskiftbare mikrofiberklut. Til oppfinnelsen hører et skaft og et fleksibelt hode som skal gjøre det enkelt å komme til overalt. Produktet er ferdig fuktet og klar til bruk.

   I følge produsenten brukes det bare mild og biologisk nedbrytbar såpe, og ingen løsemidler. Plasten som brukes i Washinside-produktene er dessuten laget av resirkulerbar polypropylen.

www.ttmicro.no

Elegant fender

Denne fenderen er ganske morsom, samtidig som den gjør nesten samme jobben som en vanlig fender. Riktignok anbefales ikke flaskene brukt som annet enn pyntefendere ettersom de inneholder lite luft. Men en artig gimmick er champagne- og Gammel dansk-fenderne likevel. Koster 599 kroner hos www.bfbutikken.no

Powered by Labrador CMS