Nr 5 2013

Testlaboratoriet

Måkeskittfjerner som virker mm

Publisert Sist oppdatert

Måkeskittfjerner som virker

Selaclean har lansert en ny måkeskittfjerner for 2013-sesongen. Ifølge produsenten er den spesialutviklet med tanke på sammensetningen i fugleskitt og skal løse den opp effektivt. Vi har prøvd den på et vanskelig visittkort etterlatt av en B52-måke på en kalesje, og produktet virker! Selv om det er skånsomt, miljøvennlig og Svanemerket, løser det opp dritten meget effektivt, og kan tørkes bort med en fille etterpå. Man kan eventuelt også skylle det av. Produktet etterlot ingen spor på kalesjeduken. Selaclean måkeskitt- og insektfjerner har en rekke anvendelsesområder og kan brukes både på bil og båt. Det har ingen begrensninger med tanke på underlaget, og er også anvendelig på brygger. Ifølge produsenten er innholdet svært mildt og skader ikke polishen på båten. Måkeskittfjerneren kommer i sprayflasker på 500 ml og selges i båtutstyrsforretninger og på Statoil-stasjoner.

 

 

Osram kartlampe

Kartlamper til båt finnes i en mengde kvaliteter, utførelser og ikke minst pris. Fra en hundrelapp og opp til flere tusen kroner. Osram har en særdeles rimelig, tøff og praktisk variant som kun koster en hundrelapp. Kartlampen har bøyelig arm og er tilgjengelig i tre forskjellige lengder, hallogenlampe og trekker kun 5 Watt. En svært fordelaktig egenskap er at den kan kobles direkte i et 12 volt-uttak og krever ingen montering. Osram har også en utgave for fast montering. Kartlampen er velegnet i lukkede båter, men ikke for utendørs bruk.

Selaclean måkeskitt- og insektfjerner

Kjekt å ha?

Ja!

Pris:

100,-

Er den verdt prisen?

Absolutt!

Informasjon:

www.selaclean.no

 

 

Lugarlys

Energizer Multi-Use Light er en liten lykt som egner seg godt for turbruk, og kanskje spesielt som nattlys i lugaren eller teltet siden den er utformet for å henge i taket og lyse i alle retninger. Den ser ut som en kompakt og kort lysstav, med hull for karabinkroken i den ene enden. Den har totalt syv LED-dioder - tre på hver side og en i enden. Sistnevnte er der for at lykta skal kunne fungere som vanlig lommelykt også.

Man kan ikke ha både strålelys og lommelyktfunksjon i bruk samtidig – her er det enten eller.

Lyset er hvitt og styrkemessig er det godt nok for mindre rom, men det finnes også sterkere og mer opplysende varianter blant camping- og lanternelyktene. 360-gradersbelysningen fungerer ganske bra, selv om sidestolpene nødvendigvis må skygge litt. Avhengig av type AAA-batterier og temperaturforhold, holder den koken rundt fem timer. Lykta oppgis å være støtsikker og vanntett, selv om den ikke er produsert av noe supermateriale. Vi synes dette er en kompakt og multianvendelig turlykt som egner seg særlig godt dersom du telter i skjærgården.

 

Osram Copilot Map Light

Kjekt å ha?

Ja!

Pris:

Ca 100,-

Er den verdt prisen?

Absolutt!

Informasjon:

www.torshovbil.no

Energizer Multi-Use Light

Kjekt å ha?

Ja

Pris:

198,-

Er den verdt prisen?

Tja

Informasjon:

www.aronsenco.no