Nr 4 2013

Testlaboratoriet

Vi tester stadig dingser og praktisk utstyr. Alt fra det revolusjonerende smarte til det helt ubrukelige. På disse sidene samler vi sammen produktene og prøver dem ut i vårt flytende laboratorium.

Publisert Sist oppdatert

Vanntett og flytende høytaler

Denne lille oppfinnelsen er kjekk å ha med på båttur - spesielt i åpne båter der sjøsprøyt og vann av og til kommer inn. Høytaleretuiet fra GME har en innebygd forsterker som drives av tre AA-batterier. I det vanntette etuiet legger du mobilen eller mp3-spilleren - som kobles til via en standard minijack-kabel. Det innvendige polstrede rommet er stort nok til å romme de aller fleste ipoder og mobiltelefoner. Samsungs store Galaxy S3 får også plass til sin 4,8-tommer store skjerm. Det innvendige volumet fungerer som resonanskasse for høytaleren, og lyden er overraskende klar og god. Om volumet på både høytaler (utvendig justeringsknapp) og mp3-spiller står på fullt forvrenges lyden noe, og bassen sprekker. Men man kan likevel spille musikk på rimelig høyt volum. Minuset er at det er kronglete å bytte sang dersom en gammel utspilt sviske har sneket seg med på spillelista. Da må nemlig boksen åpnes. Fordelen er at Sound Safe tåler både støt og vann. Med IP X7-klassifisering holder flytehøytaleren vannet ute, så sant du ikke senker den ned på dypt vann. I tillegg til å være en høytaler har du en sikker og vanntett plass å oppbevare mobil og penger. Prisen er absolutt til å leve med.

 

GME Sound Safe

Kjekt å ha?

Ja, for musikkinteresserte

Pris:

495.-

Er den verdt prisen?

Ja

Informasjon:

www.seatronic.no

 

Liten multikunstner

Multiverktøy er kjekke saker, enten det er noe som skal åpnes, kuttes, repareres eller justeres. På båttur er det ikke sjeldent en får bruk for den lille verktøykassa. Dersom du er en av de som vil ha noe lett og kompakt, har Gerber hatt deg i tankene når de har produsert den vesle tassen som heter Dime. Den er så liten at du kan feste den på et nøkkelknippe eller i en buksehempe. Ser vi på de ulike funksjonene, så foldes den ut som de fleste multiverktøy, og tanga med en liten avbiter er noe kortere enn vanlig, en del smalere og fjærbelastet. Her kan du med andre ord komme til på steder der storebror må gi seg. Av andre saker har verktøyet en liten saks, et tanto-lignende knivblad, opptrekker, et par flate skrutrekkervarianter, en liten fil, samt en liten pinsett som er gjemt på siden. Det som generelt kan sies, er at dette er småskala-verktøy sammenlignet med multitools av vanlig størrelse, og det merkes selvfølgelig. Det er ikke like mye å trykke til med når det blir såpass smått, og grepet blir også litt halvveis i forhold til fullskalaverktøy. Vekta er 57 gram, og de sammenfoldede målene er 70x22 mm. Terningkast 4.

.

Gerber Dime

Kjekt å ha?

Ja

Pris:

280

Er den verdt prisen?

Nja

Informasjon:

www.silvanorge.no

 

Klassisk fleece

Helly Hansen Velocity jakke er en klassisk og enkel fleecejakke, og noen ganger er det faktisk befriende å finne noe av den gamle skolen. Dette er en klassisk Helly Hansen-fleecejakka med Polartec 200, og den duger fint som mellomlag

under seilerjakka –eller aller ytterst på oppholdsdager uten mye vind. Er det vind så går det rett gjennom, og nedbør er heller ingen suksess. På den andre siden er den varm og fin i tørr tilstand. Skulle den bli våt, tørker den rimelig raskt. Helly Hansen Velocity jakka er en helt ordinær og bra fleecejakke, og midt i blinken for deg som vil ha akkurat det - til varme kvelder på akterdekket, eller som et mykt mellomlag.

Helly Hansen Velocity jakke

Kjekt å ha?

Absolutt

Pris:

699,-

Er den verdt prisen?

Ja

Informasjon:

www.hellyhansen.com

 

 

Holder klærne tørre

Fuktige klær er ingen høydare å ikle seg etter ei kald natt om bord. HH Offshore Waterproof Bag 60 holder klærne tørre. Den er som navnet sier laget av et vanntett materiale, som er supplert med tapede sømmer. Det er videre solide bærehåndtak på bagen, samt et løftehåndtak i den ene enden. I den andre

enden er det en meget praktisk glidelåslomme, som rommer mindre ting som skal være lett tilgjengelig. Dette er noe mange andre mangler. 60 liter holder fint til

et par dager, men er ikke ideelt til småturer eller lengre båtferier. Da er det greit at samme modell kommer som 40 liter og 120 liter også. Materialet er svært mykt og forholdsvis tynt, men fremstår allikevel som solid og ganske så slitesterkt. Den vil således være med deg på mange og lange turer. Har den så noe på minussiden? Så vidt vi kan se er ikke det så mye, men glidelåsen er ikke vanntett, noe også produsenten opplyser om i produktomtalen på nettbutikken sin. I tillegg kunne vi gjerne hatt skulderreimer slik at den kan bæres som sekk.

 

Helly Hansen Offshore Waterproof Bag 60

Kjekt å ha?

Ja

Pris:

1299.-

Er den verdt prisen?

Om du finner den på tilbud

Informasjon:

www.hellyhansen.com

 

Tøff tape

Gorilla tape koster 99 kroner for 11 meter. Det er forholdsvis dyrt for en rull med "duck-"tape, men denne gjør hva den lover. Den taper - og den holder. Det fine med denne tapen er at den fester til de fleste underlag - som plast, metall, stein og tre. Vi testet den mot to forholdsvis billige vevtaper, og kunne kjapt konstatere at Gorilla tape holder klart best. På murvegg (om du av en aller annen grunn skal tape noe fast der) er Gorilla-tapen helt overlegen de billigere variantene. Denne klistrer seg godt på ujevnt underlag, og holder. I noen tilfeller vil den til og med være litt "overkill", om man tar prisen i betraktning. Men skal du ha noe som holder - selv under vann - bør du ha en gorilla i verktøykassa - og slå deg fornøyd på brystet etter endt reparasjon.

 

Gorilla Tape

Kjekt å ha?

Ja

Pris:

99.- per rull

Er den verdt prisen?

Ja

Informasjon:

www.fpvshop.no

 

 

Vet du om et produkt vi bør teste?

Send oss en mail på [email protected]