Nr 11 2012

Nyheter november 2012

Jubilerer med ny modell

Publisert Sist oppdatert

Nyheter november 2012

Jubilerer med ny modell

Vaagen har sammen med Alvestad Arts oppgradert sin 42-foter fra bunn til topp. Interiøret fra verftets flaggskip har fått seg en moderne makeover med et elegant og tidløst design som kler de klassiske linjene til Vaagen 42, i følge verftet. Rominndelingen er i hovedsak den samme, men alle skott er flyttet på for å optimalisere plassutnyttelsen.

I salongen er det gjort plass til en co-pilot stol, som også kan vendes og senkes slik at den blir en del av sittegruppen. Byssa er inndelt i skuffer i forskjellige størrelser for enklere tilgang, og det er gjort plass til et kjøleskap på 130 liter. Førerplassen har fått et helt nytt design, men alle kontroller skal være sikkert og logisk plassert. Som tidligere er det den luftige åpne følelsen som er gjennomgående, med stor takhøyde i alle rom.

FAKTA Vaagen 42 Fly

Lengde: 12,85 meter

Bredde: 3,80 meter

Vekt: 9000 kilo

CE-kategori: B

Maks antall personer: 12

Pris fra: Ikke fastsatt

www.vaagenboats.no

 

Adidas satser på båtlivet

Adidas lanserer våren 2013 en helt ny kolleksjon med seilerklær. Alt fra sko til seildresser kommer nå med de velkjente Adidas-stripene. Seilerkolleksjonen er først og fremst rettet mot proffe seilere, som trenger maksimal bevegelsesfrihet, i følge produktpresentasjonen.

De tradisjonelle tre stripene som har blitt Adidas varemerke er med på både sko og jakker, også i denne kolleksjonen.

www.terrathree.com

 

Alu-båt for hyttefolket

Yamarin skal lansere to nye aluminiumsbåter i Cross-serien i forkant av 2013 sesongen. Den minste av de to nyhetene er en bowrider på fem meter. 49 BR, er først og fremst beregnet for hyttefolk som stort sett bruker båten til person- og bagasjetransport. I sittebrønnen forut er det plass til mye bagasje, eller to personer. Vindskjermen er flyttet forholdsvis langt frem, slik at fører slipper å sitte på akterbenken og styre. Det er to gode stoler i fartsretningen for fører og en utvalgt passasjer. Sittebenken akter er, i følge Yamarin, klassens bredeste, med god plass til tre personer.  I senter av båten er det en bred passasje frem til sittebenkene forut. Anbefalt motor på farkosten er 40-60 hk. I Norge leveres Yamarin med Yamaha-motorer.

FAKTA Yamarin 49 BR

Lengde: 4,86 meter

Bredde: 1,96 meter

Vekt: 490 kilo

CE-kategori: C

Maks antall personer: 6

Pris fra: Ikke fastsatt

www.yamaha-motor.no

 

Og en lekkerbisk for fiskeren

Yamarin Cross 60 Cabin er den første styrhusbåten i Cross-programmet, som fra før av består av tre bowridere (inkludert den nye 49 BR) og to skjærgårdsjeeper. Den nye styrhusbåten er først og fremst beregnet for fiskere og pendlere. Sistnevnte en gruppe som har behov for en robust helårsbåt. Med et varmeapparat i styrhuset vil denne båten være ypperlig for å nyte båtlivet også vinterstid. Styrhuset er forovervinklet for å gå et tøft utseende, og akterdekket burde være ypperlig for fisking. Det er enkel adkomst til badeplattformene på begge sider, ved hjelp av porter på begge sider av akterdekket. 

FAKTA Yamarin 60 Cabin

Lengde: 6,05 meter

Bredde: 2,32 meter

Vekt: 960 kilo

CE-kategori: C

Maks antall personer: 6

Pris fra: Ikke fastsatt

www.yamaha-motor.no

 

Storvokst polakk

Polske Galeon har hele 17 modeller i sortimentet, i tillegg til alle småbåtene i Galia-serien. Den nye 550 Fly har køyeplass til seks personer fordelt på tre store lugarer. I tillegg kan båten leveres med egen crew-lugar akter. Båten har to motorer, hver på 615 hk, i billigste versjon. Med største motor har båten totalt 1800 hester. Ytelsene er foreløpig ikke offentliggjort.

FAKTA Galeon 550 Fly

Lengde: 15,85 meter

Bredde: 4,70 meter

Vekt: 24 500 kilo

CE-kategori: B

Maks antall personer: 12

Pris fra: Ikke fastsatt

www.fischemarine.com

 

Bygd for hobbyfiskeren

755 Captur Pilothouse er navnet på Quicksilvers utfordrer til populære styrhusbåtene fra de franske storprodusentene Jeanneau og Beneteau.

   Den store styrhusbåten har en solid bredde på 2,79 meter, uten at det i følge produsenten skal gå ut over sjøegenskapene. Båten vil passere 30 knop med en 150 hester, men den er godkjent for motorkraft opp til 250 hk.

   Quicksilver Captur 755 Pilothouse har to faste køyeplasser og stoler til tre i styrhuset. Båten har et stort og solid akterdekk som egner seg godt til fiske. I det norske markedet vil båten ha en pris på rundt 450.000 kroner med det minste motoralternativet.

I likhet med sine konkurrenter vender Quicksilver med dette konseptet blikket mot hobbyfiskeren.

FAKTA: QUICKSILVER CAPTUR 755 PILOTHOUSE

CE-kategori: C

Lengde i meter: 7,39

Bredde i meter: 2,79

Vekt tørr båt i kilo: 1800

Drivstoff i liter: 300

Vann i liter: 80

Antall pers: 8

Motoralt: 150-250 hk

www.brunswickmarine.no

 

Rimelig VHF-radio

Simrad RS12 er en av de få stasjonære VHF’ene i klasse D som nå har fått NMEA2000-funksjonalitet. Det innebærer at den enkelt kan kobles rett inn i et eksisterende NMEA2000-nettverk med kartplotter, GPS, AIS osv. Med en slik integrering kan man for eksempel få frem andre båter’s DSC nødoppkall på kartplotterskjermen, via VHF-en. Simrad RS12 er en 25 watts VHF med både dobbel og trippel lyttevakt. Man kan skanne alle kanaler, eller kun favorittene, inklusiv kanal 16. Enheten har klart og tydelig display, med justerbar bakgrunnsbelysning, mikrofon med 6 hurtigknapper, innebygd høyttaler og gummigrep.

 

Enklere autopilot

En autopilot er avhengig av en hydraulisk pumpe som må tilpasses den aktuelle båttypen. For å finne den rette hydrauliske pumpen til din båt, må du vite størrelsen (i cm3) på den hydrauliske sylinderen som brukes på styresystemet. Andre produsenter opererer for eksempel med 4-5 forskjellige pumper, mens Garmin nå kommer med en pumpe som passer til de fleste båtstørrelser og styresylindre. Ved hjelp av “Intelligent Rudder Rate Technology” (IRRT), begrenser Garmin GHP 20 autopilot med SmartPump rorutslaget ved høye hastigheter, og øker rorutslaget ved lave hastigheter. Dette gjør at GHP 20 fungerer optimalt, og gir en trygg opplevelse ved alle hastigheter og forhold. GHC 10 er kontrollenheten til GHP 20, og er designet for å matche øvrige Garmin instrumenter.Man kan koble opptil 3 stk GHC 10 kontrollenheter mot en GHP 20 autopilot.

GHP 20 med SmartPump er tilgjengelig ila 4.kvartal, og prisen er 34.000,- inkl. mva. for komplett system.