Nr 10 2014

Nyheter 2 oktober

Båt og utstyr fra inn og utland

Publisert Sist oppdatert

Enda større Finnmaster

Finnmaster sjøsetter Pilot 8.0, en større versjon av 7.0 som ble lansert i fjor. Båten har bysse og plass til fire personer i styrhuset.

   Den fremre benken har en svingbar ryggstøtte, og dermed kan alle passasjene sitte i fartsretningen. Båten er utstyrt med to store takluker og gir et luftig og lyst inntrykk.

Fra førerplassen har man god utsikt. På instrumentpanelet er det gjort plass til en 12 tommers kartplotter. Det er skyvedør ut fra førerplassen, i tillegg til den tredelte skyvedøren akter i styrhuset. Med åpen skyvedør samles det store akterdekket og salongen til et felles sosialt areal.

Både i for- og midtlugaren er det dobeltkøye. Begge lugarene har store vinduer i skrogsiden. Båten er også utstyrt med et separat toalettrom.

 

FAKTA: Finnmaster Pilot 8.0

Lengde: 8,40 m

Bredde: 3,00 m

Vekt: ca. 3000 kg

CE-kategori: C

Motorstyrke: 200 - 300 hk, 2 x 150 hk

Antall personer: 8

www.finnmaster.fi

 

Ny bow rider fra Yamarin

Yamarin lanserer nå en 5.67 meter lang bow rider. Båten utmerker seg med en høy vindskjerm som gir god beskyttelse til fører og passasjer, selv de på bakerste benk.

Den sporty nyheten fra Yamarin er anvendelig båt, egnet både for fiske og vannsport, eller som transportmiddel til og fra hytta i skjærgården.

Båten har et noe mer kantete utseende enn hva vi er kjenner fra andre Yamarin-modeller. Det er innfelt fenderholdere i skrogsiden.

FAKTA OM Yamarin 56 Bow Rider

Lengde: 5,67 meter

Bredde: 2,25 meter

Vekt: 670 kg

CE-kategori: C

Antall personer: 6

Motorstyre: 80-115 hk

 

Bildet:

YAMARIN: Den er litt ulik andre Yamarin-modeller, den nye 56 Bow Rider.

 

To Yamariner blir til én

Yamarin samler det beste fra to båter og presenterer nyheten 79 Daycruiser. Både Yamarin 76 DC og 80 DC er velkjente båter som er produsert i store serier. Nå velger Yamarin å slå de to sammen til et nytt flaggskip med benevnelsen 79 DC.

Bredere trapper har gjort adkomsten til førerplass og badeplattform enda enklere. En luke over motorrommet gir en større og bedre badeplattformen.

I sittebrønnen er det plass til 7-8 personer. Båten har køyeplass til fire personer.

 

FAKTA om Yamarin 78 DC

Lengde: 8,02 meter

Bredde: 2,6 meter

Vekt: 1700 kg

Motorstyrke: 250-300 hk

 

Bildet:

FLAGGSKIPET: Dette er yamarins nye flaggskip, DC 79, en båt som skal erstatte Yamarin 76 og 80.

Enda større i aluminium

Yamarin satser på enda større alumiumsbåter i sin cross-serie. I 2014 lanseres Yamarin Cross 75 Bow Rider.

Den er sint i designet og representerer mye nytt i Yamarins aluminiumsflåte.

Dette er en båt som er konstruert for fart.Og i følge produsenten er den konstruert for å tåle mye juling også utaskjærs i dårlig vær. Fører og passasjerer er beskyttet med en stor og romslig todelt kalesje.

Høye rekker gjør adkomsten enkel.

Vindskjermen er en helt ny konstruksjon med grove profiler i høypolert syrefast stål og limte ruter i herdet glass. Båten er utstyr med robuste offshoreseter.

 

FAKTA om Yamarin Cross 75 Bow Rider

Lengde: 7,53 meter

Bredde: 2,47 meter

Vekt: 1350 kg

Motorstyrke: 150-300 hk

www.yamaha-motor.no

 

Bildet.

GROV: Den er designet for røft bruk, nye Yamarin Cross 75 Bow Rider.

 

Litt større lillebror

Yamarin er på offensiven med sine aluminiumsbåter. Nå utvides cross-serien også med en 57 Bow Rider, en litt større søster til 53 Bow Rider, og beregnet på famiilien som vil ha litt mer plass og litt mer kraft. Det anbefales motorer fra 80 til 115 hk.

Båten har en romslig og god sittebrønn, med god benplass også for passasjerer på benken lengst akter. Den er utstyrt med en relativt høy vindskjerm som beskytter alle om bord.

Yamarins aluminiumsbåter bygges i 5083 aluminium som er mer korrosjonsbestandig og 30 % sterkere enn 5754-standarden som ofte benyttes i fritidsbåter.

 

FAKTA om Yamarin Cross 57 Bow Rider

Lengde: 5,66 meter

Bredde: 2,17 meter

Vekt: 600 kg

Motorstyrke: 80-115 hk

www.yamaha-motor.no