Nr 1 2012

Verden går Widere

Pershing-gründeren Tilli Antonelli fikk ideen til den spektakulære Wider 42 da han så traileren til den syvdobbelte verdensmesteren i MotoGP, Valentino Rossi, på racerbanen.

Publisert Sist oppdatert

TEKST OG FOTO: LARS KRISTIAN LARSEN

 

Den kunne felles ut og bli et fullkomment verksted. Inspirert satte italieneren Antonelli seg til tegnebrettet og skapte en båt verden aldri før har sett.

   Og vi får helt sikkert ikke se så mange av den heller. Italiensk design har ikke alltid vært ensbetydende med fornuft, men ofte er det ufornuften som gir de mest oppsiktsvekkende resultater. Der traff Antonelli blink, og han finner ganske sikkert fascinerte kunder i Middelhavet. Det er som kjent lekeplassen med det tøffeste leketøyet. Wider 42 er nemlig som en Victorinox-kniv. Den kan foldes ut i alle bauger og ender. Det mest besnærende er selvsagt at skutesidene kan utvides. Med et enkelt trykk på touchskjermen i rattet får man halvannen meter ekstra boltreplass på hver side (derav navnet). Kjekt å kunne klare seg med smalere bås i ”båtforeningen”.

Båt for partyløvene

Denne finessen burde gjøre Wider 42 til den perfekte båten for alle sjøglade partyløver, eller partyglade sjøløver. Partyfaktoren blir ikke mindre av at båten har en 1.400 watts Denon-forsterker som fordeler godlyd til seks høytalere som er innfelt i skroget. Med skrogsidene felt ut blir uteplassen et stort og solid dansegulv. Og når man blir litt tung i tangolabbene, henter man elegant frem trykkluftpistolen i et skap på styrbord side slik at man kjapt kan blåse opp møblene. Og etter et nytt tastetrykk på rattet, kommer spisebordet opp fra dørken i real James Bond-stil.
   Kjøleskapet under dekk rommer noen titals champagneflasker og isbitmaskinen jobber kontinuerlig. Og skulle festen dabbe av er det bare å felle inn skutesidene igjen, sette seg bak Star Wars-rattet og cruise mot land i 53 knop. To Cummins QSB-motorer på totalt 960 hk gir (bokstavelig talt) bra sprut i Arneson-drevet. Alt dette får du for bare 850 000. Altså Euro, om du skulle være i tvil. I norske kroner litt over 6.6 millioner, men så kommer selvfølgelig de statlige avgiftene i tillegg. Men da er også Jet-tender eller spesiallaget vannscooter er inkludert i prisen.

 

FAKTA WIDER 42

www.wider-yachts.com

 

 

 

 

 

 

 

Lengde:

12,90

Bredde:

3,50 til 6, 60

Vekt:

8500 kilo

CE-kategori:

B

Maks ant. pers.:

12

Motorstyrke:

2X480 HK

Pris fra:

780 000 Euro (2xYanmar 8LV 370)