Nr 1 2012

Førsteinntrykk: Bavaria Sport 31 En god turvenn

Vi spår at den nye Bavaria Sport 31 kan bli en aktuell turvenn for familien. Båtmagasinet har som første båtblad prøvekjørt første båt som kom til landet rett før jul.

Publisert Sist oppdatert

TEKST OG FOTO: AMUND RICH. LØKEN

Det er fire grunner til at vi spår nyheten fra Bavaria en fremtid som familiebåt i de nordiske farvann. Den er liten, kun 31 fot, men kjempestor. Den har fire faste køyer, stort baderom med dusj, nesten to meter under dekk med masser av dagslys og kanskje fremfor er den greit priset. En godt utrustet båt, med en singel D6 330 hesters motor, vil koste rundt 1.5 millioner kroner. Og da får du en over fem meter lang strandlinje med på kjøpet, en gedigen badeplattform som sender båten et par divisjoner opp blant de mer luksuriøse. Og skal vi komme med en femte grunn, så må det være at lite tyder på at båtmessene i 2012 vil være overfylte med nyheter i denne klassen.

Riktig størrelse

Bavaria har pushet markedet med den ene nyheten etter den andre de par siste årene, båter fra 28 til 43 fot. Den nye 31-foteren legger seg beleilig mellom lillebror på 28 og den atskillige mer robuste 34-foteren. Selv om den ruver med sin imponerende plassutnyttelse har den mål som ikke skremmer. Med største bredde på 3.31 meter og største lengde på 10 meter gjør den lett å plassere både i båsen i hjemmehavnen og i en overfylt gjestehavn. Den er litt nøktern, og det bør falle i smak for båtkjøpere som for tiden snur krona både én og to ganger.

Her er det mye båt for pengene. Og mye moro. Trolig er det akkurat den «pakken» vi manøvrerte i Oslofjorden som blir den mest aktuelle i Norge, en båt med én motor, en samarbeidsvillig Volvo Penta D6 330. En familiecruiser som skyter fart opp til 32 knop er mer enn nok. Den marsjer så elegant og er så støysvak på 25 knop at det bare er en fryd.

Sjøegenskaper

Bavaria har utviklet en god førerplass. I sittende stilling har du full oversikt og sitter godt beskyttet bak en robust vindskjerm. Legg merke til flaten bak vindskjermen foran førerplassen. 2/3 av flaten er sotet glass for å gi mye dagslys under dekk, men den mørke flaten har også den effekt at sollyset ikke reflekteres i vindskjermen.

Fra din skipperplass kan du leke og ratte så mye du vil. Båten lystrer villig vekk, men samtidig oppfører den seg så ansvarlig at du ikke utsetter noen om bord for overraskelser, hverken i sjø eller ved kjøring i krappe svinger. Den lystrer lett på trimming og med lett bruk av trimflaps har den heller ingen ubehagelig planingsterskel.

   Utesalongen er stor, men romslig u-sofa på babord side. Den har kjøleskap og er klargjort for en liten gassgrill i minibyssa på styrbord side. På styrbord side er det adkomst til en meget stor badeplattform.

Kjempeplass under dekk

Underdekk er det kjempeplass. Med en ståhøyde opp mot to meter, og masser av lys gjennom takluker, virker rommet atskillig større enn det er. En dobbeltkøye med forheng er integrert i forpiggene. Stor bysse på styrbord side, også her med gassbluss og ellers med alle fasiliteter både for mat og underholdning. Midtskips har båten også et stort og godt soverom bak lukket dør på babord side. Med enkle grep kan de to køyene forvandles til dobbelt køye. Båten har et romslig baderommet med egen dusj på styrbord side.

Også Bavaria Sport 31 er utviklet i samarbeid med BMW Group DesignworksUSA. Det er familien som står i fokus i dette konseptet. Vi tror at den nye Bavaria Sport 31 kan bli en av familiens favoritter i 2012.

 

FAKTA Bavaria Sport 31

CE-kategori:

Største lengde i meter: 10,06

Lenge på skrog i meter: 9, 61

Største bredde i meter: 3,31

Høyde over vannlinje i meter: 3,08

Dybde i meter:

V-bunn grader:

Vekt tørr båt i kilo: 5,470

Drivstoff i liter: 520

Ferskvann i liter: 150

Antall køyer: 4

Max antall personer:

Ståhøyde under dekk: 1,90 meter

Motoreffekt fra-til i hk:

Motor i testbåt: Volvo Penta D6 330

-Sylindervolum:

-Antall sylindre:

-Effekt i hk(kw):

Toppfart i test knop:

Pris fra i kroner:

Pris testbåt i kroner: Ca 1,500.000

www.motorboat.no