Nr 7. 2012

Kysten Rundt

Båt og bibel, Wilhelm Tham jubilerer

Publisert Sist oppdatert

Båt og bibel

RANDØY: I vakre Ryfylke kan du hver sommer dyrke båtliv og åndelig lengsel i akkurat de doser du ønsker.

    Konseptet er enkelt. Du ankrer opp i den topp moderne båthavna på Randøy utenfor Hjelmeland. Ungene slipper du på land til aktiviteter, mens voksne får et spennende og sosialt tilbud, fra krabbespising på brygga til dagens refleksjon fra Bibelen. Du plukker det du ønsker fra en rikholdig og inspirerende meny i lag med et vidt spekter av folk. Måltider kan bestilles på land eller du kan lage de selv i båten. Her er kano, fotballbane, turterreng og flotte bademuligheter

   Noen blir alle ti dagene, andre stikker innom som en stopp på ferien langs kysten. Arrangør er Det norske Misjonsselskaps barne- og ungdomsorganisasjon. Årets Båt & Bibel er i tidsrommet 13. til 22. juli. www.nmsu.no/stavanger.

 

 

Klart for kystkulturfestival

GRATANGEN: Tredje helga i august blir det liv og røre i Gratangen kommune i Troms. Da går nemlig den 23. versjonen av Kystkulturfestivalen av stabelen.

   Samtidig arrangeres Foldvikmarkedet, og til sammen blir arrangementene, i regi av Gratangen kystlag, en stor folkefest for hele regionen. Festivalen er det største i sitt slag i nord, og samler i snitt rundt 10 000 mennesker til marked, i Per-Mathias Høgmos hjemkommune. Båtfolk blir oppfordret til å komme sjøveien, og det blir lagt til rette med bryggeplass for 300 båter midt i smørøyet. På markedsområdet vil over hundre utstillere vise frem og selge alt fra vakkert håndarbeid til popkorn. Det blir også lagt til rette for herlige matopplevelser denne helga. Kortreist mat tilbredt av lokale bakerier og restauranter vil sørge for et variert utbud på matfronten. Fiskeriminister Lisbet Berg-Hansen åpner festivalen, som foruten et stort havkunstprosjekt, byr på varierte konsertopplevelser fra utescenen. Havneavgiften er kr 200 for hele helga, mens inngangsbilletten til markedet koster 500 kroner per pers. Barn under 16 får gratis inngang. Mer info på www.gratangenkystlag.no

Nidelvklubben runder 100

Tilhengere av den tradisjonsrike båtbyggeren i Arendal (nå Kina) har funnet sammen på nettsamfunnet Facebook. Etter kort tid på boka, har gruppa allerede oppnådd en anselig medlemsmasse på over 100 likesinnede.
På nettsamfunnet diskuteres tekniske løsninger, turplaner, og bilder av egen båt legges ut til inspirasjon for andre. Initiativtaker er Jan Helge Thomassen fra Kristiansand. Grunnlegger Thomassen er også en stor ressurs for Nidelv-eiere som har spørsmål av teknisk art. Her burde det være mulig å få svar på det meste om Nidelv.
Gruppas talsmann, Svein Frøystad, opplyster til Båtmagasinet at det blir aktuelt å arrangere egene Nidelv-treff, og at mange har funnet sammen på sjøen, etter først å ha truffet hverandre på Nidelvklubbens facebookside. Gruppa er åpen for alle båtinteresserte, men vil nok være mest interessant for tidligere, nåværende og kommende Nidelv-eiere.

Gruppa finner du på www.facebook.com/groups/Nidelvklubben

 

Inviterer til "Båt & Bibel"

I vakre Ryfylke blandes båtliv og bibelstudier denne sommeren. Gjennom ti dager kan du dyrke båtliv og åndelig lengsel i akkurat de doser du ønsker. Konseptet Båt og bibel er enkelt. Du ankrer opp i den topp moderne båthavna på Randøy utenfor Hjelmeland.   Her blir det krabbespising på brygga i hyggelig selskap, og sosiale samlinger med refleksjon om temaer fra bibelen. Ungene slipper du på land til kjekke aktiviteter med barn på samme alder. Her finnes ulike aktiviteter som kano, fotball, turterreng og flotte bademuligheter. Noen blir alle ti dagene, andre stikker innom som en stopp på ferien langs kysten. Om det regner er dette det beste sted å være på båtferie, om sola skinner er det om mulig enda bedre.
Årets Båt&Bibel arrangeres i tidsrommet 13.-22. juli.
Har du ikke båt? Ikke fortvil. Det er mulig å leie hytte på stedet, uten at det ekskluderer deg fra arrangementet.
Arrangør er Det norske misjonsselskap. Mer info finner du på www.nmsu.no/stavanger

 

 

Gjennom Sverige på én billett

GÖTA KANAL: I år kan du første gang seile både Gøta kanal og Trollhätte kanal på én og samme billett.

   Du kan seile fra Mem i øst til Göteborg i vest på samme billett. Ordningen er et samarbeidsprosjekt mellom AB Göta kanalbolag og Sjøfartsverket, og er ment å forenkle båtreisen for alle som vil ta seg fra kyst til kyst.

Det er bygget hele 400 meter nye brygger langs kanalen, og servicen økes med mange nye el-stasjoner og vannuttak på brygger og kaier. Karlsborgs gjestehavn har fått 25 nye gjesteplasser for sommeren 2012.

   Rundt 25 prosent av de tilreisende til Gøta kanal er familier på tur. Derfor har det i år vært viktig å fokusere på nettopp denne gruppen båtturister: Omkring 250 kulturarrangement står på programmet.

 –Vårt mål er at alle aldersgrupper skal trives, for det er den viktigste forutsetningen for en vellykket familieferie, sier markeds- og informasjonssjef i AB Göta kanalbolag, Anna Meyer. 
   Göta kanal er en av Sveriges mest kjente og populære turistattraksjoner. Kanalen har i snart 200 år vært en møteplass for mennesker fra hele verden, og blir besøkt av rundt 3 millioner turister årlig. Rundt 3000 båter trafikkerer kanalen under sesong. For mer informasjon om båtturer, severdigheter, årets aktiviteter, festivaler og begivenheter, gå inn på www.gotakanal.se.

 

For mer informasjon, se www.gotakanal.se.

Wilhelm Tham jubilerer

Den klassiske kanalbåten M/S Wilhelm Tham ble bygget samtidig som Titanic. 100 år senere seiler hun fortsatt på Göta kanal, og er mer ettertraktet enn noen gang.  

 I de fleste av sine 100 år har M/S Wilhelm Tham fraktet gjester på Göta kanal mellom vestkysten og østkysten av sentrale Sverige. Den klassiske cruisebåten ble bygget ved Motala verksted i 1912, på samme tid som Titanic sank på sin tragiske jomfrutur. M/S Wilhelm Tham seiler fortsatt cruise på vannveiene tvers igjennom Sverige, og har aldri opplevd en større pågang, spesielt fra nordmenn. Derfor får jubilanten utvidet sitt rutetilbud i jubileumsåret, forteller adm. dir. i Rederi AB Göta Kanal, Håkan Gullberg.

Mer informasjon: www.gotakanal.se

 

Powered by Labrador CMS