utgave nr 7 2

Beskytt mot dårlig kontakt

Publisert Sist oppdatert

Beskytt mot

dårlig kontakt

De verste elektroniske feilene er de som er forårsaket av korrosjon. I saltvannsmiljøet vil alle elektriske kontakter korrodere med tiden. Resultatet blir i første omgang dårlig kontakt, eller en feil som kommer og går. Hvis du vil gardere deg mot dette en gang for alle, kan du hermetisere koplinger både på kabler, bryter/sikringspaneler o.s.v. Ta med produktene vi beskriver her på ferieturen, og bruk ledige stunder til å gjøre det elektriske anlegget ombord korrosjonsfritt.
Skal du skjøte en kabel, får du kjøpt smarte krympekoplinger i alle størrelser i de fleste bil – og båtrekvisitaforretninger. Bytt ut de gamle koplingene. Etter at du har klemt fast kablene inne i koplingen, er det bare å varme koplinges ender med en lighter, så slutter den seg til som en vanntett hylse på hver side av koplingen.
Vil du sikre en åpen kopling, eller kontaktpunktene på et evt. sikringspanel, kan du bruke "flytende isolasjonsbånd". Gjør kontaktene ordentlig rene, og "mal på" den flytende isolasjonen. En svært drøy boks "Plasti dip" med pensel i lokket kan du kjøpe hos A.S Maritim på telefon: 37 02 36 66.