utgave nr 10 1996

NBB 635 Fisher

Publisert Sist oppdatert

NBB 635 Fisher:


Hobbysjark for to


Han fikk aldri se båten ferdig på vannet før han bukket under for kreftsykdommen i våres. Men Asbjørn Sandvik fikk oppleve båten på video, og virket fornøyd med det han så.


Tekst og foto: Hans Due

Nye eiere har tatt over produksjonen av hobbysjarken NBB 635 Fisher. NBB står for Nykirke Bil og Båt og 635 Fisher er en liten kombisjark der det er forsøkt å kombinere ideer fra flere forskjellige typer båter. Et klinkbygget skrog som ser ganske tradisjonelt ut, men som har en veldig dyp kjøl, et overbygg med selvlensende akterdekk, oppbygd fordekk og styrhus med negativt vinklet frontrute. Vi har vært en liten prøvetur med båten som virket myk og fin, men ganske rank. Det var ikke ballast i kjølen, og drivstofftankene var nesten tomme.
Båten er ment mest for salg som halvfabrikata, men det kan også leveres ferdig innredet båt. Innredningen i den første båten er laget med tanke på at to personer også skal kunne overnatte, med en tverrstilt køye i forpiggen og en køye langs skrogsiden under tverrkøya. Toalett er det også blitt plass til under fordekket. I styrhuset er det foruten styreposisjon også bysse og to motstående stoler med bord i mellom vis a vis førerplassen. Styrhuset har fasong som minner mye om den norske Viknes 770, om enn i noe mindre format.
Båten er standard utstyrt med en 27 hk. Yanmar dieselmotor, men leveres også med en 57 hk. Yanmar og eventuelt sluregear. Det er to styreposisjoner, en ute og en inne. I tillegg er det som standard trykkvann og spylepumpe, toalett, kokeapparat og varmeapparat. Tankkapasiteten er på 2 x 120 lt. diesel, 100 lt. vann og 80 lt. septik.

Data

Lengde:6,35 m.
Bredde:2,50 m.
Vekt:ca. 1.800 kg.
Dyptgående:0,70 m.
Drivstoff:240 lt.
Ferskvann:100 lt.
Septik:80 lt.
Pris m/ Yanmar 27 hk:ca. kr. 280.000,-
Produsent:Nykirke Bil og Båt. Tlf: 33 07 82 90

1.
I 10-11 knops fart oppfører NBB 635 Fisher seg ganske bra, selv om båten virker noe rank.

2.
Her er sitteplass for to vis a vis førerplassen, og overnattingsplass for tre under fordekket. Et lite toalettrom med vask er det også blitt plass til under fordekket foran førerplassen.

Powered by Labrador CMS