utgave nr 6 1997

Måkeskitt er noe dritt!

Publisert Sist oppdatert

Måkeskitt er noe dritt!


Av Asmund Myhrvold

Endelig er den kommet - en ett hundre prosent effektiv måkeskremme. Den skriker som en hønsehauk med variasjoner.


Sist sommer sparte den oss og våre omgivelser for høylydte eder og forbannelser over de ufyselige klysene med måkeskitt på dekk og kalesje når vi ankom marinaen fredag ettermiddag. Helgeturen fikk en langt hyggeligere start siden vi slapp å få blodet fullt av adrenalin og kunne legge fra uten først å måtte ta en omgang med bøtte og kost.
Bird Gard heter den lille boksen som måler 19x11 cm, og som med jevne intervaller sender ut "syntetisk" hønsehaukskrik med variasjoner. Man kan benytte inntil fire høyttalere plassert på forskjellige steder, eller en boks med fire høyttalere som vist på bildet.
Hauken har innstilling for fire forskjellige intervaller: S = 17 sekunder M = 1,13 minutter L = 5 minutter og XL = 27,5 min. Man kan også velge hvilken tid på døgnet hønsehauken skal sende - natt, dag eller hele døgnet. Dette styres av en fotocelle. Apparatet har også en trinnløs volumkontroll.
Bird Gard drives enten av et 12 V batteri, et solcellepanel + 12 V batteri, eller fra nettet med et 12 V adapter (batterieliminator).

For marinaer

Bird Gard passer best for marinaer. Montert i en båt vil skrikene være svært generende når man er ombord, og ligger man tett i en uthavn vil man garantert få klager fra nabobåtene. Men nå er det jo slik at måkene kan være like plagsomme ute i skjærgården, og da er Hansentoppen toppen.
Hansentoppen er en tynn og lett nylonduk til å legge som en beskyttelse over kalesjen, og som "skreddersys" av produsenten som har maler for de mest vanlige kalesjetyper. Har man en ukurant kalesje, kan man ta de nødvendige mål og legge dem ved bestillingen. Hansentoppen tar liten plass sammenbrettet, er meget lett å holde ren og tørker fort.
God sommer uten måkeskitt !
Bird Gard Hansentoppen
Boat & Crew Norway A/S Alf Hansen Kalesjer as
Erlandstuvn. 7 0vre Flatås vei 6
1178 Oslo 7079 Flatåsen
Tlf. 22744961 Mobil 90147410 Tlf. 72586077 Fax 72580045
Pris fra kr. 1850,- Pris ca.kr. 1500,-