utgave nr 3 2004

Småjeeptest: HR 465

Publisert Sist oppdatert

Småjeeptest: HR 465

Billigbåt med detaljmangler

Svenske HR 465 er en av stortestens enkleste båter. Selv en lavprisbåt bør ha et visst utstyrsnivå.

HR 465 var testens absolutte lavprisbåt. Den hadde imidlertid svært få detaljer eller avanserte løsninger. Vi reagerte også negativt på finishen som stedvis er noe grov, uten topcoat rundt avslutninger osv.
Forut er det en stor benk med stuerom, men den har ingen dreggkasse under fordekket. For øvrig er båten innvendig preget av store, rene flater. Den sidemonterte styrekonsollen er også enkel. Motorspak og ratt er greit plassert, med brukbar plass til ettermontering av instrumenter. Fothvileren gir beina nødvendig plass. Innunder konsollen er det et romslig stuerom. Rormannsbenken strekker seg i hele båtens bredde, men i motsetning til de fleste båtene i testen har ikke HR rekke rundt sitteplassen akter. Vi anbefaler at en håndrekke kommer på plass for å gi passasjerene noe mer enn bøylen rundt vindskjermen å holde seg fast i. Forover er båten forsynt med griperekker som munner ut i en pulpit. I forkant av konsollen er det en liten sittebenk.
En stor luke gir adgang til stuerommet i benken, der det er to plasseringsmuligheter for bensintanken. Batteriet er montert i et separat rom med lufting. Hovedstengeventilen til selvdreneringen er i plast. Den er montert ved innerskroget, ikke nede ved skrogbunnen. Selvdreneringen er litt sensitiv for vanninntrengning, noe som blant annet fører til at dørken lett fyller seg ved bakking. Man kan ikke se inn i dobbeltbunnen.
Båten er utstyrt med ordentlige kryssholt både forut og akter, samt en liten dreggkasse ved den dype motorbrønnen. På akterspeilet er det også montert en badestige som kan felles ned.
Sjøegenskapene er på det jevne. Ingen sportsbåt, men den sitter greit i svingene og virker trygg.

Pluss
+ Praktisk fordekk
+ Stødig konsoll

Minus
- Mangler brannslukker
- Ingen rekke akterover

Tekniske data
Lengde i m4,65
Bredde i m1,88
Vekt uten motor, kg350
Maks motorstyrke i hk60
Maks belastning5
Utstyr:
BrannslukkerX
BadestigeX
Puter
LanternerX
Lensepumpe
SelvlensX
Pakkepris 04109.500,-
Kontakt:Son Marina AS, Son
Telefon: 64 95 74 60
Internett: www.sonmarina.no