utgave nr 8 2004

Plottertest: Interphase V6i

Publisert Sist oppdatert

Minitest av Interphase V6i

Smidig format

Tekst og foto: Lars H. Lindén

Siden forrige test av små fargeplottere har Interphase ChartMaster kommet på markedet. Dette er amerikanske plottere, og V6 er den minste fra fabrikanten. Denne plotteren kan leveres med separat og innebygd GPS antenne. Plotteren leveres med en 5,7 tommers stor fargeskjerm. Den har et vribart feste som låses med en enkelt bolt, og er således enkel å ta med seg. Det gjør plotteren ideell for mindre og åpne båter fordi den er enkel å ta med seg når man forlater båten. Skjermen fungerer fint i sollys og kan justeres for ulike lysforhold. Blant annet har plotteren en nattfunksjon.
Interphase V6i har en kortplass og bruker kartbrikker fra C-map. Dessverre er det litt vanskelig å bytte kartbrikker fordi hele fronten må løsnes. Plotteren har et vell av funksjoner og muligheter. Faktisk er det ikke så mye som skiller denne plotteren fra en proff-plotter i dette henseendet. Navigeringen i plotterens ulike nivåer skjer ved hjelp av en joy-stick. Dessverre er denne alt for følsom selv om man kan justere følsomheten. Spesielt i sjø når armer mangedobler vekten hver gang båten treffer en bølge, vil en knapp å trykke på være mye enklere å bruke.
Plotteren oppdateres raskt. Testbåten har en toppfart på ca 30 knop, og plotteren hadde ingen problemer med å oppdatere seg i denne hastigheten. En annen fordel med plotteren er at den også kan brukes som et ekkolodd. For å gjøre det må en liten elektronisk boks monteres i tillegg til en giver. Ved å dele skjermen kan man da få opp både kartbilde og bunnkonturen.
Plotteren har en god skjerm, og en rekke finesser. Den veiledende prisen er satt til 10.900 kroner, og har dalt mye siden januar i år da den var på 13.454. Prisreduksjonen på så få måneder skyldes at importøren har solgt langt flere av denne plotteren enn forventet, og at konkurransen i dette markedet er meget stor, noe som gjør at man også må kunne konkurrere på pris. Til sammenlikning koster en Navman Tracker 5500, som kan skilte med samme finesser som Interphase V6i, 8.495 kroner.

Fakta Interphase V6i

Skjermstørrelse:5,7 tommer (115 x 85 mm)
Karttype:C-Map NT
Antall kortplasser:1
Nordiske språk:Norsk, Svensk og Dansk
Høyde:190 mm
Bredde:145 mm
Dybde:110 mm
Pris:10.900
Importør:NavTech AS, tlf 51 49 22 33, www.navtech.no

Vurdering

+ Smidig format
+ Vribart feste
+ Lett å ta med seg
+ Rask oppdatering
+ Mulighet for å tilkoble ekkolodd

- Følsom joystick

Powered by Labrador CMS