utgave nr 13 2006

Vi prøvekjører: Terhi More Fun

Publisert Sist oppdatert

Vi prøvekjører: Terhi More Fun


Artig nykommer


Finske Terhi er omtrent enerådende på båter i ABS-plast. Modellutvalget er stort, og siste skudd på stammen er 11-foteren More Fun som settes i produksjon i januar 2007. En artig ungdomsbåt som kan bli en slager på linje med for eksempel GH 11. Vi har prøvekjørt prototypen.


Tekst og foto: Hans Due
ABS-plasten er et meget solid materiale, men Terhi har slitt med å støyisolere skrogene sine. I litt sjø smeller og dunker det ille, uten at det er noe fare ved det, men det er vanskelig å venne seg til, og kan være sjenerende over tid. Prototypen til nyskapningen More Fun var imidlertid overraskende lydsvak til Terhi å være, og vi håper at produsenten - når man har finslipt modellen før lansering i januar - har beholdt disse egenskapene. For det er en artig båt som fremfor alt virker meget stø og trygg til tross for maks motorstørrelse på 20 hk.
Sjøegenskaper
Vi prøvekjørte båten med en Honda 20-hesters firetaktspåhenger. Båten går greit i plan selv om firetakteren ikke er av de aller sprekeste i akselerasjon. Båten sitter godt i vannet, men er vanskelig å få til å kjøre lekent da powertrimen på 20-hesteren er noe spesiell. Den må nemlig trimmes ferdig før man når 2000 omdreininger, hvis ikke virker ikke trimmen, og det er i et turtallsområde før båten er i plan. Båten virker imidlertid trygg og sikker, selv i kjappe unnamanøvre, og vi hadde ikke hatt betenkeligheter med å slippe 16-åringen om bord. Toppfart er målt til 21 knop med to personer om bord.
Innredning
Innredningen er preget av mange benker. Akterbenk, benk foran styrekonsollen og helt forut. Båten skal være godkjent til 3 personer, men det er i hvert fall sitteplass til 5. Det er godt om stuverom, og den lille konsollen fungerer greit. Den har to koppholdere og plass til stereoanlegg som var montert i prototypen. Artig for ungdommen.
Det er tre kryssholt, ett forut og to akterut, og en solid håndrekke på ripa. Foran denne er det montert holdere for åregafler, slik at man kan sitte på benken helt forut å ro i et nødsfall. Noen ideell rostilling er det ikke.
Konklusjon
Terhi More Fun er en artig ungdomsbåt som kan bli en slager. Sjøegenskapene må raffineres noe, og vekten er litt for høy.

DataImportør: Kellox AS. www.kellox.no

Lengde:3,40 m
Bredde:1,64 m
Vekt standard:Ca 140 kg
Vekt C-modell:Ca 165 kg
Maks motor:20 Hk - lang stamme
Maks belastning:3 pers
CE-kategori:D
Veiledende pris båt inkl. moms:kr. 28.880,-
Veiledende pris Honda 20 HK inkl utstyr og moms:kr. 36.640,-
Pris stereoanlegg:Ca. Kr.2.000,-
Total pris testbåt:Kr. 67.520,-