Nr 11 2012

Sommerens beste bilder

Det har strømmet på med gode bidrag til vår fotokonkurranse. Her er vinnerbildene, og juryens begrunnelse.

Publisert Sist oppdatert

Responsen på vår fotokonkurranse har vært stor. Flere hundre bidrag er sendt inn. Vår jury, bestående av fotograf Øystein V. Johannessen og pressefotograf Jarle R. Martinsen har valgt ut sine favoritter.

 - Det var ingen tvil om at bildet av bestefar med barnebarnet på fanget, var det beste. Dette bildet utstråler varme, sier Øystein V. Johannessen.

Vi gratulerer vinnerne, og takker for alle gode bidrag. Du kan se flere av de innsendte bildene på www.batmagasinet.no

 

 

GULLBILDET:

BÅTENTUSIASTER: Bestefar viser barnebarnet Embla båtlivets gleder. Embla er i båt for første gang, og fryder seg stort, på fanget til bestefar. Bildet er tatt i Saltvik i Ballangen kommune. FOTO: Audny Friestad.

 

Juryens begrunnelse:

Vinnerbildet utstråler en varme, en ekthet det er umulig å komme utenom. Man blir sittende og se på disse to menneskene – kanskje bestefar og barnebarnet – som helt åpenbart er veldig glade i hverandre. De ser ikke i kameraet, det er ikke oppstilt, dette er ekte glede. Hennes røde jakke passer perfekt til hans mørke. Og spissen settes med hans skipperlue. Perfekt blir også fartsfølelsen som kjølevannet gir – her er vi underveis!

 

 

SØLVBILDET:

"SLAPPER AV" har fotograf Nils J. Tollefsen kalt dette bildet av en båthund i Smedasundet, Haugesund. FOTO: Nils J. Tollefsen

 

Juryens Begrunnelse:

Sjølivet er så visst det å slappe av. Det gjør denne hunden. Den ligger åpenbart og venter på eieren, kanskje har han kjøpt noe godt? Den båtfargen står i flott kontrast til hundens gulbrune pels. Flagget og fenderen forstyrrer litt, men på den andre siden er slik en båt ser ut i en havn! Deilig bilde!

 

 

FAMILIEFISKETUR heter dette idylliske bildet fra Bømlo. FOTO: Ranveig Nesse

 

Juryens begrunnelse:

Dette er familien på tur! Bestemor(?) sitter på akterdekket og fisker, slik også hennes sønn(?) gjør. Det er morsomt at begge har hansker på. Kapteinen sjøl, i styrhuset, løfter bildet. Bildet hadde hevet seg ytterligere med beskjæring, og dersom båten hadde kjørt mindre ut av bildet.

 

PÅ VEI: Tommy Håvardstum tok dette flotte fartsbildet av nye Skilsø 39, på vei til Sjølyst.

 

Juryens begrunnelse:

Et fantastisk fartsbilde! Båten som skjærer helt riktig inn mot hekkbølgen og midt av bildet. Flott komposisjon, men bildet burde vært beskjært i overkant. Vi skulle gjerne sett akkurat dette bildet tatt et sekund senere – det hadde vært tøft!

 

KVELDSBAD: Badende jenter i solnedgang i Bamble premieres med redningsvest. FOTO: Kristine Ausen

 

Her er det jenter som tar et kveldsbad! Det er flott stemning i bildet, særlig på grunn av det røde kveldslyset i bakgrunnen. Vannet som spruter opp er kunst! Bildet hadde dog løftet seg med tettere beskjæring og rettere horisont.

 

PREMIENE:

Beste bilde: Premieres med en Standard Horizon HX851E vanntett og flytende VHF levert av utstyrskjeden Seatronic. Radioen har innebygget 12-kanals GPS slik at nødmeldinger (egen DSC-knapp) alltid inneholder nøyaktig posisjon. Verdien på premien er kr 2690. Vi gratulerer  Audny Friestad med bildet og premien.

Nest beste bilde:
Nils J. Tollefsen vinner et Micro Marine vanntett stereoanlegg til bruk i båt. Premien er levert av Bakken Motor, og verdien er 1990 kroner. Vi gratulerer!

I tillegg sender vi ut redningsvester til Ranveig Nesse, Tommy Håvardstum og Kristine Ausen

 

JURYEN: Fotograf Øystein V. Johannessen og pressefotograf Jarle R. Martinsen har valgt ut sine favoritter blant fler hundre innsendte bidrag i vår fotokonkurranse. Juryen falt pladask for stemningen i bildet til Audny Friestad.