utgave nr 3 2004

Småjeeptest: Wester 480

Publisert Sist oppdatert

Wester 480

Tradisjonell og praktisk

Wester 480 fra den tradisjonsrike produsenten Westermoen AS i Grimstad er et trivelig bekjentskap. Den bekrefter at enkle båter også byr på båtglede.

Wester 480 er en tradisjonell bruksbåt med mange gode egenskaper. Den er enkelt disponert, men fungerer og byr ikke på store negative overraskelser. Med tanke på transport og fiske fungerer denne båten bra.
Fordekket er stort og trygt å gå på, men kunne med fordel vært utstyrt med en pulpit. Innvendig har båten store dørkflater og kun en liten konsoll montert på styrbord side. Begrunnelsen for å velge en så liten konsoll er at man vil beholde mest mulig av dørken ren, men vi syntes likevel at konsollen er i minste laget. Konsollen kan utstyres med vindskjerm som ekstrautstyr. Wester 480 har åregafler som standard, og man kan dessuten kjøre den med en rorkultsmotor. Fribordet er forholdsvis høyt, og båten kjennes trygg og god i sjøen. Den planer lett med en 50 hk motor.
Forut er det et romslig, tett og tørt stuerom hvor brannslukkeren er plassert. Over benken forut kan man også få en sprayhood som ekstrautstyr. Midttoften kan fjernes etter behov.
Akterbenken inneholder et stort og romslig stuerom. Dette rommet er imidlertid ikke tørt siden utløpet til selvdreneringen er montert i den aktre delen av stuerommet. Denne stenges med en propp. I tillegg er det en separat stengekran i rommet under motorbrønnen til bruk ved slangebrudd eller lignende. Slangen er forsynt med doble slangeklemmer kun inne ved akterspeilet. Doble slangeklemmer også ved gjennomføringen inn i båten er påkrevd. Adkomsten til rommet under motorbrønnen går via en luke i akterskottet. Luken i testbåten var ikke vanntett, noe vi foreslår at blir endret. Batteriet er plassert i en separat kasse i akterbenken. Hele stuerommet akter er enkelt utført.
Helhetsinntrykket av Wester 480 er at båten med noen mindre justeringer vil være en rimelig og praktisk bruksbåt.

Pluss
+ Store dørkflater.
+ Trygg og god i sjøen.

Minus
- Liten styrekonsoll.
- Selvdreneringen.

Tekniske data:
Lengde i m4,78
Bredde i m1,90
Vekt uten motor, kg300
Maks motorstyrke i hk50
Maks belastning7
Utstyr:
BrannslukkerX
BadestigeX
Puter
LanternerX
Lensepumpe
Selvlens
Pakkepris 04120.000,-
Mer informasjonWestermoen AS, Grimstad
Telefon: 37 04 52 10
Internett: www.westermoen.no