utgave nr 2 2005

Testkavalkade: Ibiza 24 Touring

Publisert Sist oppdatert

Ibiza 24 Touring

Fulltreffer

Ibiza 24 Touring kan godt brukes til de mange slags aktiviteter på sjøen.

TEKST: ATLE KNUTSEN

Ibiza 24 Touring er godkjent for motorer opp til 300 hk. Testbåten hadde 225 hk, som fungerer godt. Motoren gir god respons og et godt skyv i hele turtallsregisteret. Skroget virker harmonisk og forutsigbart, men trimmer du motoren for langt ut slipper det, og hugger ved kraftige svinger.
Uteplassen består av en aktersofa, en L-sofa, førerplass og passasjersete. Ryggstøet på alle plassene kan vendes. Det er to bordplasser i båten, en mellom de to sofaene akter og en foran L-sofaen. Under seteputen på passasjerplassen finnes et kokeapparat med ett bluss. Foran passasjerplassen er vasken plassert, sammen med et holdehåndtak.
På hver side av badeplattformen er det stuverom, men plasseringen av påfyllingsstussene for vann og bensin nede i stuverommet er uklok. Førerplassen er enkel og funksjonelt, blant annet er det god plass til kart under en pleksiglassplate. Nedgangen til salongen under dekk er trang. En køye med plass til to personer finnes her, i tillegg til en nisje hvor man kan plassere et portabelt toalett. Det er godt med stuverom i båten. Batteriet er plassert under akterbenken til styrbord. Det er plassert i et eget rom med ventilasjon. Til babord er vanntanken plassert, mens drivstofftanken er plassert i senterlinjen under dørken på uteplassen.

Tekniske data

Lengde:7,60 m
Bredde:2,50 m
Vekt:1.400 kg
Motor:Max 300 hk
Drivstoff:200 l
Ferskvann:25 l
Pris fra:551.000 kroner
Mer info:Ibiza Boats, Arendal, telefon 37 08 60 00