utgave nr 3 2004

Småjeeptest - Uttern S46 Exclusive

Publisert Sist oppdatert

Uttern S46 Exclusive

Kan bli bedre

Det er i første rekke den dårlige kjørestillingen og den nervøse styringen som skuffer i Uttern. For løsningene fungerer.

Uttern S46 Exclusive har åpen pulpit og enkel adkomst til låseøyet. Det er bra. Baugnebbet letter dessuten adkomsten ved i land- og ombordstigning, og de gode håndrekkene sørger for at man trygt og sikkert kan bevege seg i båten.
I benken som går langs skrogsiden til babord finnes et stort stuerom. Dette har man god adgang til fra to separate luker. Med sin lengde er det mulig å kunne frakte både fiskestenger og båtshaker her. Et enkelt låsebeslag med en gummileppe som du trer mellom beslaget og låsebøylen holder det hele på plass og forhindrer skrangling. Under rormannsbenken er det gjort plass til batteriet og til tanken. Rommene er skilt og batteriet er plassert til babord side. Kablingen er enkelt og oversiktlig lagt opp. Her nede er også krana plassert.
Førerplassen er en av båtens svakheter. Rattet er ikke bare plassert for langt unna føreren, det er også vinklet galt. Resultatet blir en slitsom kjørestilling. Bedre blir det ikke av at rattet også skjermer for motorinstrumentene, og at Uttern har unnlatt og utstyrte båten med et skikkelig kartbord og kompass. De som kjører mye alene vil likevel sette pris på at førerplassen er plassert inn mot sentrum av båten.
Sitteplasser er det nok av om bord. Foruten rorbenken akter har man en sitteplass foran styrekonsollen og benken som går fra forpiggen og akterover. Noen komfortabel sitteplass utgjør ikke benken, spesielt ikke dersom det er noe sjø.
I sjøen er det i første rekke styringen som skuffer. Den er lett en vei, og svært tung den andre veien. Dette gjør båten nervøs, og ved flere anledninger opplevde vi at skroget hadde tendenser til å ville hugge. Positivt er det imidlertid at båten går relativt mykt og at skroget er tørt.
På akterspeilet er det montert en enkel badestige til styrbord. Babord finner man et lite rom til tauverk, men noe låsebeslag til å holde lokket nede finnes ikke. På fordekket finnes et romslig dreggrom. To kryssholt er fornuftig plassert akter, på samme måte som foran i båten.

Pluss:
- Plassering av låseøye
- Godt med stueplass

Minus:
- Førerkomfort
- Styring

KJØRESTILLINGEN i Uttern S46 er ikke ideell. Rattet er plassert for langt borte fra føreren og for lavt. Vinkelen er dessuten gal.

MaterialePlast
Lengde (meter)4,58
Bredde (meter)1,82
Vekt uten motor (kg)340
Maksimal motorstyrke (Hk)50
Antall personer5
Utstyr:
BrannslukningsapparatX
BadestigeX
Puter
LanternerX
LensepumpeX
SelvlensX
Antall stuerom (tørre)3
Pris m. motor (50 Hk firetakt)120.900,-

Mer informasjon
Marinepower Norge
1363 Høvik, tlf 67 81 76 20
www.marinepower.no