utgave nr 3 2004

Småjeeptest - Finnmaster 4902 CLX: Hva med detaljene?

Publisert Sist oppdatert

Småjeeptest - Finnmaster 4902 CLX:


Hva med detaljene?


En konvensjonell skjærgårdsjeep med mange gode kvaliteter, men visse løsninger bør justeres.

Finnmaster 4902 CLX er en tradisjonell skjærgårdsjeep med midtmontert konsoll. Den er utstyrt med en ganske høy rekke med pulpit forut. Sidelanternene er montert utsatt til på rekkene, og bør beskyttes bedre. To skikkelig kryssholt på hver side på forbakken. Under denne finnes også en romslig og drenert dreggkasse. En stor u-formet benk forut med et gedigent stuerom. Denne løsningen gir god sitteplass til fire personer. Brannslukkeren er plassert i dette stuerommet.
Dørkflaten gir god plass til å bevege seg akterover til styrekonsollen. Rundt vindskjermen strekker det seg en solid bøyle i stål, med topplanternen montert på toppen uten mast. Løsningen er ikke bra siden man får lyset midt i fjeset når man står og kjører, selv om den er skjermet i underkant. Styrekonsollen er så vidt bred at to personer sitter greit her. Konsollen er fornuftig utformet, med velplasserte motorinstrumenter, god plass til ettermontering av utstyr samt en utsparing til solbriller, nøkler m.v. Ved finmanøvrering oppleves plasseringen av motorspaken som litt for nær rattet. Finnmasterens grønne skjerm er lekker, men antakelig ganske håpløs i mørket.
Aktenfor konsollen er det en tverrskips rormannsbenk. Luken har gassdemping. Lekkert! I rommet er det støpt en plastnisje til bensintanken, hvor den spennes fast med reimer. Batteriet er plassert på babord side. Her er det en skikkelig hovedstrømsbryter og en hovedsikring. Batteriet står godt beskyttet i en nisje her, men krever lufting.
På dollbordet rundt akterbenken går det en solid håndrekke. Rundt motorbrønnen er det integrert en fin badeplattform. Solide kryssholt er montert lett tilgjengelig på hver side. Pluss for god badestige som kan felles ned.
Selvdreneringen består av to gjennomføringer i skrogsiden. Dermed unngår man at det kommer vann inn når man bakker, men det er ingen stengekraner som hindrer vannet i komme inn på dørken når båten lastes ned. Finnmasteren fungerer bra i sjøen. Skroget virker harmonisk og kompakt, responderer forutsigbart på trim og sitter greit i svingene.
Skroggjennomføringene til selvdreneringen er i plast. Vi vil anbefale rustfritt stål. I stuerommet forut er det to små lensehull som fører vannet inn i dobbelbunnen. Selv om det kanskje ikke kommer så mye vann ned her, bør vannet fortrinnsvis ledes inn på den selvlensende dørken.

Pluss
+ Bra konsolløsning.
+ Bra plassering av tank og batteri.

Minus
- Ingen stengekran til selvlensen.
- Lanterneplassering.

Tekniske data
Lengde i m4,85
Bredde i m2,00
Vekt uten motor, kg400
Maks motorstyrke i hk60
Maks belastning5
Utstyr:
BrannslukkerX
BadestigeX
Puter
LanternerX
Lensepumpe
SelvlensX
Pakkepris 04137.700,-
Mer informasjon
Yamaha Motor Scandinavia
Telefon: 64 97 94 00
Internett: www.yamaha-motor.no