utgave nr 7 1998

Minitest: Brucekopien Rorsmann

Publisert Sist oppdatert

Minitest: Brucekopien Rorsmann


Billig kopi like bra


Tekst: Lasse Lindén
Foto: Ingvar Johnsen

Bruceankeret vant Båtmagasinets store ankertest i nr 6/97. Da lovet vi å komme tilbake til Brucekopiene. Nå er de her. Vi har sett på ett av dem som er laget i Kina. Det er etter vår oppfatning like bra som originalen - til under en tredjedel av prisen.

En fem kilos Rorsmann, som vi har testet, koster kr 478,- mens originalversjonen i Bruce koster kr 1750. Femkilos ankeret er ifølge produsenten beregnet for båter opp til 2000 kg. Vi prøvde det på en 1500 kilos båt på flere bunntyper som leire, sand og stein med svært positivt resultat. I leire og sand får ankeret tak nesten umiddelbart. På stein tar det noe lengre tid, men når det først sitter, må du kjøre over ankeret for å få det løs igjen. Selv når ankeret havnet på siden, kunne man se at "sidevingene" tok tak og vred det rundt på "rett kjøl".
Da "piratversjonene" ble lansert på messene, var flere skeptisk til materialet de var laget av. Litt for dårlig holdfasthet, ble det hevdet, men våre prøver viste at det antakelig er godt nok i lange baner til normalt bruk. Rorsmannankeret finnes i 2,5-, 5,0-, 7,5-, 10,0- og 15,0- kilos versjoner.
Opplysninger: Byggplast og Båtutstyr, tlf.: 67 55 05 95.