utgave nr 10 1998

Kysten vår: Svensvik ved Langesund

Publisert Sist oppdatert

Kysten vår:


Svensvik ved Langesund


Innenfor Langesund og Helgeroa finnes det mange fristende havner. En av dem er Svensvik på østsiden av og langt syd på Siktesøy. Den kan trygt anbefales som en stille og fin havn.


I dette farvannet er det utallige øyer, holmer og koselige havner. Du finner dem både i Mørefjorden, Kalven, Langangsfjorden og Eidangerfjorden. Har du ikke vært her inne før, er det sannelig på tide å ta en rundtur!
Svensvik på sydøstsiden av Siktesøy nordøst for Langesund er en perle. Selv om det blåser sterkt fra øst - som er den uheldigste vindretnin-gen - er det på sydsiden i havnen le å finne bak de fremstikkende oddene. Med forsiktighet kan man selv med en dyptgående båt gå helt inn til den sydligste av disse oddene. Bruk kart nr. 473 i målestokk 1:20.000.
Fortøyningsbolter finner du nesten overalt og toalett- og avfallstømming finnes også. På nordsiden av Svensvik er det store friområder.
Om ikke besøket blir akkurat her, vil vi oppfordre til bruk av flere havner i dette området. Som for eksempel den nærmeste, Kalveholet på vestsiden av Siktesøy. I Risøysundet er det også bra alternativer som Risøyhavnen, Rorholmen, Fiskerholmen og havnen litt lenger øst på nordsiden av Bukkøy. Altfor ofte drar båtfolk både i motor-og seilbåter direkte fra Nevlunghavn/Stavern mot Kragerø-skjærgården og går glipp av dette spennende området nordenfor, men som sagt: Bruk kart nr. 473!
Har du vært innom noen av disse havnene, er det naturlig å ta den vakre og spennende Tonerleden for turen videre mot Kragerø-skjærgården.