utgave nr 11 2

Kysten Rundt

Publisert Sist oppdatert

Lokalpatriot

Patrik Karlekvist fra Gøteborg seiler like godt under Vastergotlands ”nasjonalflagg”. Kanskje han synes det er penere enn det blå/gule, ellers så er det fordi han er inmari lokalpatriotisk. Flagget var et muntert innslag i gjestehavna i Lysekil i sommer. Det finnes visstnok en rekke slike landsdelsflagg på denne kysten – i tilfelle noen lesere lurer på hvor båter med ukjente flagg kommer fra.

Ikke bare bråkete

Vannscootere- og motorisert leketøy kan være kjekt å ha når snekkemotoren dør og man gjerne vil komme seg til kai. Disse to karene syntes i alle fall det, selv om forholdene var relativt udramatiske denne fine sommerdagen.

Kystkulturdager i Lysøysundet

Kystkulturdagene i Lysøysundet i Trøndelag ble arrangert for 16. gang i løpet av en begivenhetsrik helg i midten av august. Et utall markedsboder med kystrelatert kunst og håndverk, samt utstillinger som tok for seg årets tema Feskarbonden, ga enhver besøkende et livaktig og realistisk innblikk i lokal kystkultur.
På programmet sto aktiviteter for både barn og voksne, til lands og til vanns. Underholdning fra festivalens scene engasjerte de mange besøkende, og med to og tre forestillinger per dag, med vekslende innhold av sang, musikk og teater, ble det ikke mye tid til å kjede seg.
Et stort antall småbåter hadde funnet veien til Lysøysundet, og disse utgjorde en stor del av arrangementets besøkende. Under hele arrangementet var havna og markedsbodene livlig trafikkert. For de som ble lei av egen båt, var det sightseeingturer med redningsskøyta og en lokal skyssbåt. Videre var veteranbåtseilasen og defileringen av veteranbåtene et populært innslag hos publikum.

Vått rekordforsøk

I fjor var det 29 personer som greide å stå på vannski en nautisk mil etter MTBen KNM "GEIR" under Vassportdagane i Rosendal. Dette var norsk rekord, og Kvinnherad Vassfjøllaug ble notert i Guinnes Rekordbok. I år var målet å greie opp til 80 personer etter KNM "RAVN", men dessverre holdt ikke materiellet, så det ble ingen ny rekord denne gang. Vannsportentusiastene i Kvinnherad har imidlertid ingen planer om å gi seg, så til neste år vil det bli gjort rekordforsøk igjen.
Om det ikke ble noen rekord denne gangen, var det en strålende helg i Rosendal, hvor et stort antall skuelystne kunne overvære oppvisninger i alle mulige former for vannsport de tre dagene arrangementet varte. Ikke minst hadde mange båtfolk lagt turen til Rosendal denne helgen i juli. Det mest populære var kanskje at også publikum fikk prøve seg på forskjellige våte aktiviteter.

Røkke, Gjelsten og Marius!


Marius Coucheron har stylet sin Joda 330 som offshorebåten ”Spirit of Norway”. Han skal selge båten, og tok en visningsrunde mellom bryggene på messen ”Båter i sjøen”. Det var ikke fritt for at den yngre garde viste stor interesse for den stilige båten.

Staselige M/B Tysso

Denne klassiske damen er restaurert ved Hardanger Fartøyvernsenter og brukes bl. a. som utleiebåt for korte og lengre turer. Slanke 58 fot er hun og bygget i 1917 med to salonger, bysse, toalett, mannskapslugar, soldekk og en liten danseplass helt akterut for lystne gjester. Med en 240 hk Cummins cruiser hun i 11 knop rundt i Hardangerfjorden. Eia var vi der...