Prøvekjørt: Gozzi 29 Jeep

ARBEIDSLOKOMOTIV: Gozzi 29 Jeep er et glimrende arbeidsredskap med ypperlige sjøegenskaper. Det spisse V-bunnskroget gir rask og sikker transport nesten uansett vær.

Velskrudd lokomotiv

Gozzi 29 leveres i to varianter på samme skrog. Jeep er et passende begrep på båten med styrhus. Her sitter du som i en bil med lavt støynivå og høy komfort.

Publisert Sist oppdatert

Gozzi er et norsk produkt, men har noe fragmentert produksjon. Skrogene støpes i Sverige, og montering foregår i Langesund og på Nesodden. Jeepen blir montert i Langesund.29 foteren har et smalt 24 graders V-bunnskrog som mestrer de fleste forhold. Dette er ingen leken båt. Den tar jobben på alvor og skjærer gjennom bølgene uten å gjøre for mye ut av seg. Med to luftdempede stoler, som man kan regulere dempingen på ettersom hvor mye sjø det er, har man full kontroll i en hver situasjon. Dette er en båt som tåler røffe forhold og som kan brukes året rundt, nesten uansett vær. Inne i hytta har man i tillegg til god sittekomfort et velfungerende varmeapparat. Vindusviskere skal visstnok være unødvendig på de skrå vinduene og fra førerposisjon har man god sikt alle veier.Vi har prøvekjørt et eksemplar av Gozzi 29 Jeep med en Volvo D6 på 337 hk som i følge produsenten kanskje er noe overdimensjonert. Per dato leveres båtene kun med Volvo motorer. Mye på grunn av motorfestene. Denne båten er konstruert for å tåle mye juling og Volvos fester er av de få som ikke løsner. Båten blir lettere og har nesten samme ytelse med en D4 på 260 hester.Motorrommet er stort og ryddig. Man kommer lett til alle motorens sider for vanlig vedlikehold. Luken løfter hele akterdekket og man har full adgang helt ned i motorbrønnen.

Stille

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER