Selby 880 Seafighter

Kvalitet til fingerspissene

Innerst i en liten vik rett utenfor Bergen slumrer en juvel. Her, i Strusshamn, blir nemlig Selby 880 Seafighter til. Slett ikke noen ny båt, men en båt med en sjel og kvaliteter flere større båtbyggerier definitivt kunne ta lærdom av.

Publisert Sist oppdatert

I et miljø hvor tiden tilsynelatende har stått stille og historien ligger metertjukt i veggene, oppstår Selby 880 Seafighter. I de gamle lokalene er det en håndfull mennesker som beskjeftiger seg med bygging av båten. Slikt blir det spisskompetanse av, og det merkes både ute på sjøen og når man ser på båtenes finish.
I dag leveres stadig flere Selbyer ferdige fra det lille verftet, men slik har det ikke alltid vært. Som også navnet gir klare hentydninger om var forretningsideen å levere halvfabrikata. Dermed kunne kundene selv sette sitt eget preg på båten. I dag er det imidlertid stadig færre båter som forlater verftet som byggesett. Flere og flere leveres ferdige, selv om man fortsatt kan velge hvor ferdigbygget man ønsker sin Selby. Fra verftet leveres båten enten som helt ferdig, eller i fire ulike grader av ferdigstillelse.
Vår testbåt var bygget på verftet, men hadde relativt mye ekstrautstyr. Her fant vi blant annet DD-lakkert teakdekk, bysseseksjon med stekeovn fra SMEW, Webasto varmeapparat, landstrøm, dusj ute og vanntette høyttalere. Det gjorde at testbåten har en pris på 939.980 kroner. I grunnversjon med en 272 hk Volvo Penta KAD300 koster den 879.600 kroner.

Uteplass

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER