utgave nr 1 2011

Tommelen Opp 2011

Mange ildsjeler I mars deles prisen Tommelen Opp 2011 under båtmessen Sjøen for alle på Lillestrøm.

Publisert Sist oppdatert

Tommelen Opp! deles ut til en sann ildsjel i en norsk båtforening. Prisen er opprettet for å gi honnør til den gode båtkompisen som uegennyttig og ofte i det stille gjør en ekstraordinær innsats i sin båtforening. Tommelen Opp! deles ut i samarbeid med International Maling AS og er en nordisk pris som også deles ut i Sverige og Finland.

Da fristen for å stille forslag hadde løpt ut 1. desember i fjor, var det kommet inn hele tretten forslag på tolv svært gode kandidater. Ifølge statuttene for stipendiet skal juryen nominere tre kandidater, disse vil bli presentert i vår marsutgave. Vinneren presenteres i april etter at utdelingen har funnet sted i høytidelige former under Sjøen for alle på Lillestrøm.
Her er de innsendte forslagene til kandidater til Tommelen Opp 2011!
Foreslåtte til Tommelen Opp!

Helge Nygård, Ikornnes Båtforening, Ekornes. Han er den første som kommer på morgenen og den siste som går om kvelden. Gjør alt fra å snekre til å hjelpe med fortøyninger. Fremfor alt driver han Verkstaden Bistro. Har flest dugnadstimer hvert år.
Willy Johansen, Knarberg Båtforening, Nøtterøy. Han bistår på ethvert nivå i båtforeningen og har 40 engasjerte år bak seg. Deler sjenerøst av sin praktiske kunnskap. Arrangerer også Sjøvettdagene for fjerdeklassinger i samarbeid med Sjøfartsdirektoratet.
Kenneth Walls, er havnesjef i Lier Båtforening, Lier. Walls er en organisator. En ”klippe” i forbindelse med båtutsett og opptak. Deler gjerne av sin tekniske kunnskap og kjenner et stort ansvar for havna og alles båter. Er vennlig og inkluderende også mot nye foreningsmedlemmer.
Arne Sund, Kobbernaglen Småbåtforening, Kopervik. En kromtapp i båtforeningen som er der til alle døgnets tider. Bidrar sterkt i den daglige driften av medlemsarkiv, kontingenter, båtutleie.
Vegard Vermundsen, Kobbernaglen Småbåtforening, Kopervik. En praktiker og båtentusiast med tusen jern i ilden. Er daglig på plass i båtforeningen og har vært aktivt medlem i 20 år. Bistår gjerne medlemmene i praktiske saker og tar et overordnet ansvar for det tekniske i havna.
Magne Vigsø, Klokkarvik Båtlag, Sotra. En handyman som kan løse de fleste problemer. Pådriver og primus motor under bygging av nytt klubbhus, og kommer gjerne øvrige medlemmer til unnsetning – enten over telefon eller med egen båt for å hjelpe til havs.
Bjørn E. Kvalvik, Kjøpsvik Båtforening, Kjøpsvik i Nordland. Humørspreder med ansvar for båtslippen – tilgjengelig det meste av døgnet. Tar også frem trekkspillet i lyse sommernetter til manges glede.
Jan Eliassen, leder i Døvik Båtforening, Porsgrunn. Har vært leder av foreningen i over 25 år med fokus lave kostnader for medlemmene. Hjelper alltid til for å holde en trygg båthavn i orden.
Jan Agnar Mitchell, Arendal Gjestehavn, Arendal. Altmuligmann som møter båtfolket på brygga og er alltid tilgjengelig. Bred erfaring med det meste – fra kokekunst til båt og motor. Veileder og yter assistanse med entusiasme.
Per Engen, formann i Lura Båtforening og havnesjef Sandnes Gjestehavn, Sandnes. Ildsjel med stort engasjement som stiller opp med innsikt og smil på alt som har med båtlivet å gjøre.
Kurt Øvereng, Namsos Båtforening, Namsos. Ulønnet pirleder som holder orden. Er fast med på tirsdagsdugnadene gjennom sesongen og har alltid en hjelpende hånd å tilby. Et daglig, positivt innslag i havna.
Ingvald Risløw, Natvikverven Småbåthavn, Arendal. Ivrig medlem av pensjonistgruppen som gjør den daglige innsatsen i havna. En motorkyndig ressurs og tilbyr gjerne sin hjelp uten å bli spurt først. Sprer også glede med sin gode mat.