utgave nr 10 2002

Tegnekonkurransen: Syvårige Synne seiret

Publisert Sist oppdatert

Båtmagasinets tegnekonkurranse

Syvårige Synne seiret

Pionerjollen som er fast førstepremie i Båtmagasinets tegnekonkurranse, gikk i år til Synne Aarø Lange fra Bjørndal i Oslo. Juryen falt for hennes muntre sol, fine fyrtårn og en rød båt med diverse norske flagg.

Tekst: ANNE MARIT KLOKK

Synne hadde nok tenkt på en rød Pioner 235 mens hun holdt på med tegningen. Hun visste at det var premien, og drømmen om å vinne var nok tilstede. Men da hun fikk beskjed om at hennes tegning var plukket ut som den fineste, ble hun helt stum. Etter at hun hadde fått summet seg litt, begynte hun å ringe til besteforeldre, annen familie og bestevenner for å fortelle den strålende nyheten om at hun var blitt båteier!
– Det var kjempestas, båten er veldig fin og nå skal jeg lære å ro ordentlig, sier hun bestemt. Familien Lange har en 10 foter og en 15 foter fra før som de bruker både hjemme i Oslo og på hytta i Molde som ligger helt ned til sjøen.
Da Båtmagasinet var på plass for å overrekke gaven på marinaen ved Nesset innerst i Bunnefjorden, var hele familien med. Lillebror Jakob på halvtannet år, mor Gry og pappa Odd Roar Lange. Han har lenge drømt om å kjøpe en større båt de kan bo i, kanskje en skøyte, men foreløpig er det en drøm og familien er svært fornøyd med sine småbåter som de tar med seg på henger, setter ut og besøker øyer og holmer med telt i bagasjen.
– Pappa burde kjøpe en stor båt i plast som går skikkelig fort, mener Synne som synes at danskebåten er det fineste av alt som flyter. – Men han har ikke råd, kommer det kjapt. Det virker som om hun er godt informert om familiens økonomi, planer og prosjekter.

Prøveroing

Produktsjef Øivind Reitan fra Kellox fikk sjøsatt gaven og hjalp Synne og dukken Guro om bord for nå skulle det ros, skåtes og jobbes for å få jollen til å svinge rundt med årene. Og det viste seg fort at dette hadde jenta gjort før, så etter noen runder var han fornøyd med hennes ferdigheter.
– Jeg tror båten skal hete Petra, sier hun fornøyd og gleder seg til at hun kan ta med seg lillebror på tur til sommeren, de to alene, med termos og matpakke. Modern himler med øynene, men sier ingenting.
– Jeg kan jo svømme, i hvert fall på grunna og redningsvesten bruker jeg alltid i båt, sier hun veslevoksent. Synne gleder seg til å fortelle om jollen når hun kommer på skolen. Hun går i andre klasse på Bjørndal skole og er veldig glad i og ganske flink til å tegne, i følge henne selv. Båtmagasinet gratulerer og ønsker den nybakte båteier lykke til!

Trøstepremievinnere

Juryen som besto av Roger Nielman, Turid Kristensen og Jan Harry Svendsen fra Båtmagasinet plukket ut følgende trøstepremievinnere av en stor haug med tegninger. De får denne gangen tilsendt et sett med tegnesaker. Og vi gratulerer og takker for at dere ble med!

Timothy Mastretta Jøraholmen, 5541 Kolnes
Elise Lund, 5122 Morvik
Lena Osen Tuven, 6570 Nordsmøla
Jørgen Hoft, 1450 Nesoddtangen
Philip B. Valderhaug, 6051 Valderøy
Martin Lund, 5122 Morvik
Maria Wiig, 1560 larkollen
Simone Krystad, 9600 Hammerfest
Marte Jakobsen, 7900 Rørvik
Truls Eide Hatteland, 4041 Hafrsfjord