Prøvekjørt: Skibsplast 555 VS

Egenart fra Evje

Skibsplast har alltid vært litt anonyme. Samtidig har de gått sine egne veier. Det gjør de også i sitt femtiende år, med jubileumsmodellen 555 VS. Mange enkle, men smarte løsninger gir båten egenart.

Publisert Sist oppdatert

Omtanke for livet om bord” er Skibsplasts slagord. Med det signaliserer de at funksjonene på innsiden av fenderlisten er viet ekstra oppmerksomhet også i 555 VS. I utgangspunktet bygger den nye modellen på det gamle Skibsplast 560-skroget som så dagens lys i 1989, men som senere er blitt justert. Den nåværende versjonen har blant annet litt skarpere V-bunn. 

Som jubileumsmodell har 555 VS fått innbakt en del retro-elementer. Jordnære som de er på Evje, står forkortelsen VS i modellbetegnelsen for vindskjerm. Men ikke hvilken som helst vindskjermløsning. Man må tilbake til 1970-tallet for å finne en tilsvarende innredningslayout, eller til en ”moderne” skjermsjekte: Vindskjermen er nemlig trukket langt frem, og foran fører- og passasjerplass er det ytterligere to sitteplasser godt beskyttet bak skjermen. I tillegg er de femti første båtene utstyrt med en jubileumspakke med syrefaste detaljer, samt de siste bitene fra et parti 40 år gammel mahogni – den siste regnskogen som blir å finne i en Skibsplast. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER