utgave nr 5 2003

Overlykkelig vinner

Publisert Sist oppdatert

Overlykkelig vinner

På "Sjøen for alle"s siste utstillingsdag skjedde det mye spennende. Blant annet ble det trukket en rekke flotte hovedpremier etter at 15 000 personer hadde levert inn svar på en spørrekonkurranse i løpet av utstillingen. Det ble daglig trukket ut vinnere av mindre premier mens godbitene ble holdt igjen til slutt.

Tekst: Anne Marit Klokk

Første premien var en Zodiac RIB 340 DL med en 25 hk Johnson påhenger, en ekvipasje som sto utstilt og som nok mange hadde siklet på og drømt om å vinne. Anders Mortensen på 14 år fra Bestum i Oslo kom til utstillingen den søndagen, og det første han gjorde da han så båten, var å svare på spørsmålene med litt hjelp fra en kamerat og levere inn skjemaet. Da de kom til premietrekningen og det ble sagt at vinneren var under 16 år og het Anders, tenkte han at drømmen kanskje kunne bli virkelighet!
– Da navnet mitt ble ropt opp, ble jeg kjempeglad for jeg hadde tenkt å spare til en mindre båt som bare skulle være min. I og med at jeg skal konfirmeres i september, hadde jeg håpet å ha nok penger så jeg kunne fått meg egen båt, sier Anders til Båtmagasinet. Han forteller at faren har en Ryds skjærgårdsjeep som ligger ved hytta på Hvaler, men at den er så stor at Anders ikke kan kjøre den. Egentlig har han ikke lov til å kjøre Zodiacen heller, så far eller mor må nok være med en stund fremover.
– Nå skal jeg hive meg over diverse litteratur om båter og sjømannskap og lære knop og slike ting som er kjempemorsomt når man har egen farkost. Jeg kan nesten ikke vente til vi har båten på plass og jeg kan oppleve den i sjøen, sier Anders som går i niende klasse på Øraker skole hvor alle elevene har fått vite om båten første skoledag etter premietrekningen.
Vi gratulerer!