utgave nr 5 2009

Ny "Sjalupp" fra Nidelv

Den skiller seg klart ut fra massen, den nye ”sjaluppen” fra Nidelv, en åpen 21-foter med midtkonsoll og ”innebygget” 15 hesters Suzuki påhenger.

Publisert Sist oppdatert

TEKST OG FOTO: AMUND RICH. LØKEN

Den nye dagsturbåten leveres i flere utstyrsvarianter. Den billigste og mest strippede utgaven vil koste godt under 200.000 kroner, mens den mest luksuriøse, med farge på skroget, syrefast tak med duk over styrekonsoll, tau i fenderlist og rikelig med teak, fort blir en del dyrere.

Den nye serien har fått navnet ”Fish”, men avhengig av farge på skroget vil den ha Red, Green, Blue eller kanskje Yellow foran Fish.
Skroget er hentet fra Nor Dan. Åge Hansen startet produksjonen av dette robuste skroget allerede tidlig på 1970-tallet. En god del båter ble eksportert til Danmark, og mange havnet som gule utleiebåter på Vestlandet. Det er Vidar Nilsen ved Nidelv Båtbyggeri som har videreutviklet konseptet til å bli en morsom dagsturbåt for de som ikke nødvendigvis setter fart og planing i høysetet, men som ønsker en behagelig opplevelse i en solid båt.

Powered by Labrador CMS