utgave nr 9 2008

”Loveboat”

Publisert Sist oppdatert

”Loveboat”


Her står Autofils Jan Erik Larsen og viser fram hans siste prosjekt, ”Loveboat”. Den skal sammen med en oppusset Folkevogn boble auksjoneres bort under TV-aksjonen til inntekt for Blå Kors senere i høst. Ekvipasjen vakte stor oppsikt på båtmessa i Pollen i Arendal 1.mai-helgen.
Som mange kanskje husker, hadde Jan Erik også i fjor en båt som ble pusset opp og som ble auksjonert bort til inntekt for TV-aksjonen. Den gang var det en snekke som ble pusset opp etter alle kunstens regler, og i år er det en gammel 14 fots båt som ble benyttet av den engelske redningstjenesten. Jan Erik fant den på Vestlandet da den var avertert til salgs på Bruktbørsen på www.batmagasinet.no.
”Loveboat” har han kalt det ferdige prosjektet, for redningsbåten har fått tak, køyeplasser, vask og toalett om bord, og er akkurat passe for to personer som er glad i hverandre å enten dra på båttur eller bruke den som campingvogn. Båten, hengeren og trekkvognen er unik. Lakkert og dekorert av en norsk kunstner som nå er etterspurt over hele verden for sitt håndlag med airbrush-sprøyten, nemlig Ivar Åsland som egentlig er organist. Alt trearbeide både i båt og i folkevognbobla er utført av Odd Bjørn Jørgensen på Eikeli Båtbyggeri i Fevik. Motoren er en splitter ny 15 hk. Suzuki, selvsagt nydelig lakkert den også. For øvrig har gjenbruksstasjonen i Lillesand vært ivrige bidragsytere til deler. Med oppfinnsomhet har detaljer blitt til herfra, blant annet er propellene på hengerens skjermer vært hentet fra oljepumper og de skinnende blanke hjulkapselene på hengeren er ombygde salatboller. Gi bud på hele pakken under TV-aksjonen. Ekvipasjen må da være verdt adskillig hundre tusen kroner.