utgave nr 3 201

KNBF

Publisert Sist oppdatert

Nei!

Nei er et deilig ord. Hvis man sier nei til det meste, betyr det at man ikke må gjøre noe, man slipper å ta ansvar og man unngår å ta en beslutning som senere kan forplikte til å gjøre en innsats, og man sikrer seg et deilig avslappet liv uten stress og ubehageligheter. Da er det godt å vite at det som oftest er noen andre som må gjøre noe, som må ta ansvar og som må ta beslutninger. Herlig!

Grunnen til at det likevel skjer noe positivt i samfunnet er at det heldigvis finnes noen JA-mennesker blant oss. Mennesker som liker å få nye oppgaver, som liker å ta ansvar og som tar beslutninger til tross for de forpliktelser det innebærer i form av arbeid og bruk av fritiden.

I likhet med alle former for frivillige foreninger og organisasjoner, er det organiserte båtlivet helt avhengige av alle JA-menneskene, både i båtforeningene, i regionene og i forbundet sentralt. Nå er det tid for årsmøter og for Båtting i Trondheim. Nå er valgkomiteene i full sving med å finne JA-mennesker som er villige til å påta seg tillitsverv og gjøre en jobb for fellesskapet blant båtfolk.

Denne innsatsen har ført til at forbundet har vokst betydelig de senere årene. Vi står foran nye store utfordringer, både når det gjelder et bærekraftig båtliv, sikkerhet på sjøen og å bidra til et levende kystmiljø. Derfor må vi også tilpasse selve organisasjonen til de krav som stilles i et samfunn som er i forandring i et stadig raskere tempo. Da gjelder det ikke bare å være på banen, men helst i forkant av de endringer som skjer. Vi kan ikke møte disse utfordringene uten at vi har positive tillitsvalgte som stiller opp for forbundet, regionene og i båtforeningene!

I KNBF har vi vært veldig heldige i så måte, vi har tillitsvalgte som bruker fritiden sin på innsatsen for det organiserte båtlivet i Norge, og tusen takk for det! Vi som er ansatte i forbundet er både takknemlig og ydmyke overfor den innsatsen som gjøres av de frivillige tillitsvalgte sentralt, regionalt og lokalt.

Vi takker for innsatsen og ønsker nye tillitsvalgte velkommen om bord!

Jan H. Syvertsen (signatur)
Generalsekretær

Andre saker til KNBF-siden:

Momskompensasjon kommer i 2010


KNBF arbeider aktivt for å sikre medlemsforeningene momskompensasjon etter den nye ordningen som nå utarbeides i Kulturdepartementet. Vi har før årsskiftet bedt alle medlemsforeninger om å gå gjennom sine vedtekter for å sikre at disse er i overensstemmelse med krav for å bli godkjent i Frivillighetsregisteret. Nødvendig underlagsmaterieller sendt foreningene. Les mer på:
https://knbf.no/archives/2010/01/momskompensasjo.php

Ny webside for Båttinget 2010


Det er opprettet en ny webside for Båttinget 2010. Her vil du finne all informasjon om program, påmelding, hotell m.m. Vi ber alle foreninger snarest ta stilling til hvem som skal representere foreningen på tinget. Påmeldingsfristen er 1.3.10. Les alt om Båttinget på:

https://www.trondheim-baatforening.no/baattinget/

Interessant årsrapport fra KNBF- advokaten

Forbundets advokat, Nils E. Tangedal (bildet) har sendt oss en meget interessant årsrapport hvor det bl.a. fremgår at de fleste sakene i 2009 var er rene kjøpsrettslige problemstillinger
Som medlemmene behøver assistanse med. Det varierer fra små relativt ubetydelige ting til intrikate juridiske problemstillinger innenfor så vel vanlige private kjøp som i forbrukerkjøp. Sakene gjelder ofte meget store verdier, det er gjerne tale om båter til over millionen og vel så det. Les mer på:

https://knbf.no/archives/2010/01/interessant_ars.php

KNBF Bøyeprosjekt i Nord-Norge


Bevilgningen fra Gjensidigestiftelsen på 1 million kroner til å legge ut fortøyningsbøyer i fine uthavner for å trygge overnatting langs norskekysten er nå i ferd med å realiseres.
Det har tatt lenger tid enn antatt å forberede prosjektet, men nå begynner det å ta form i de fleste av KNBF’ s regioner. Fra Finnmark til Sognefjorden vil lokale medlemsforeninger ha en sentral rolle i utlegging og tilsyn med bøyer, mens i Hordaland og Rogaland utvikler prosjektet seg i samarbeid med lokale friluftsråd gjennom sammenslutningen Vestkystparken. Les mer på:

https://knbf.no/archives/2010/01/knbf_boyeprosje_1.php

Regionens årsmøte 2010 – Viktig å delta


Vi minner om viktigheten av at medlemsforeningene deltar på regionens årsmøte. Det er sendt ut egen innkalling til foreningene. Informasjon om årsmøtet finner du på:

https://knbf.no/regionsider.php

KNBF med ny regionsweb – foreningens nye informasjonskilde!


KNBF har nå oppdatert sine websider og vil fra og med nå distribuere aktuell regionsinformasjon til
medlemsforeningene fra denne siden:

https://knbf.no/regionsider.php