utgave nr 12 2008

Helgøysund årets gjestehavn

Publisert Sist oppdatert

Helgøysund årets gjestehavn


- En herlig seier. Nå må Finnøy kommune gi oss lov til å utvide gjestehavna, jubler marinaeier Daniel Nedrebø. Helgøysund Marina gikk helt til topps i Båtmagasinet og Norske Gjestehavners kåring av Årets gjestehavn 2008.


AV AMUND RICH. LØKEN
- Om jeg skal si det selv, er det en fortjent seier, sier Daniel Nedrebø i Helgøysund på Finnøy. Den koselige gjestehavna på Sjernarøyane i Ryfylke har i flere år knivet med Husnes Båthavn i Kvinnherad om den prestisjeprisen som Årets gjestehavn. I år måtte ildsjelene på Husnes ta til takke med det nest beste, 123 stemmer bak rogalendingene. Kvinnherad er også representert ved Uskedal Båthavn som til slutt seilte opp til en hederlig 3. Plass. Totalt kom det inn over 3000 godkjente stemmer i konkurransen.
Knallsesong
Helgøysund Marina hatt en knallsesong, med opptil 400 daglig besøkende båtturister. De fleste går videre etter å ha benyttet seg av en av havnens mange tilbud, men alle de 88 overnattingsplassene i gjestehavnen har stort sett vært i bruk i hele sommer. Og det er kanskje ikke så rart, for familiebedriften tar bare betalt for bruk av servicetjenester og bruk av strøm, selve bryggeplassene er gratis.
Olaug og Daniel Nedrebø har drevet landhandel i Helgøysund siden 1960-årene. Sakte, men sikkert har de utvidet tilbudet og i dag fremstår Helgøysund Marina som en av de flotteste i Rogaland. I tillegg til drivstoffpåfylling, tilbys båtturistene er moderne sanitæranlegg med toaletter, dusjer og vaskemaskiner, en velfylt butikk, koselig restaurant og et innholdsrikt lekeområde for de yngste. Det er datteren Oddfrid som står for den daglige driften, godt hjulpet av samboeren Dag Gjertsen, men ”gamleparet” har fortsatt et viktig ord med i laget her ute på Sjernarøyane.
- Nå vil vi utvide! Vi har lagt til rette for det, men mangler godkjenning fra kommunen. Det må ordføreren kunne gi oss, nå som vi bringer slik en status til Finnøy kommune, smiler Daniel.
- Vil den driftlige familien i Helgøysund nå få sin tillatelse, ordfører Kjell Nes?
- Først må jeg få gratulere. Det er vel fortjent. Og hyggelig at dette flotte området for båtturisme blir gjort kjent for enda flere, sier han. Ordføreren har stor sans for Daniels ønsker, men ber om forståelse for at den kommunale kvernen ikke alltid jobber så fort som ønskelig.
- Det blir nok en fin løsning, men den driftige karen må nok ha litt tålmodighet, sier ordføreren til Båtmagasinet.