utgave nr 3 2004

Småjeeptest - Coaster 480

Publisert Sist oppdatert

Småjeeptest - Coaster 480 :


Velbygd og sporty

En raffinert og sporty skjærgårdsjeep i toppklasse i denne testen, selv om produsenten kunne lagt enda mer vekt på funksjonelle løsninger.

Coaster 480 er en trivelig båt med utmerkete sjøegenskaper og gjennomgående praktiske løsninger. På så små og V-bunnete båter som Coasters minste modell, er det en fordel at konsollen er plassert i midten. Vi setter pris på at Coaster har valgt denne løsningen, og gjort førerplassen både funksjonell og behagelig. Tilstrekkelig plass til ettermontering av diverse utstyr. God tykkelse på glass og skikkelig dimensjonerte rekker, fornuftig plassering av instrumenter, ratt og toppmontert kontrollboks. Pluss for koppholder. Ryggstøet burde vært løst annerledes, slik at man kom nærmere konsollen. Litt dum lanterneplassering, med for kort lanternemast akter. Den røde og grønne lanternen var montert på bøylen, men blendet ikke nevneverdig. Båten har en sittebenk med stuerom foran konsollen. Da synes vi det er betenkelig at batteriet er plassert innunder konsollen, og dermed legger beslag på verdifull beinplass. Plasseringen av hovedstrømbryteren er også lite gunstig. Man kan lett komme til slå av strømmen ved et uhell, noe som kan forårsake skader på firetaktsmotorer.
Vår testbåt var ekstrautrustet med blant annet puter, havnepresenning og teak. Halvpresenningen forut er praktisk når båten brukes til transport av varer og bagasje. Det er god bredde på hver side av konsollen og forover, noe som gjør det lett å ta seg rundt i båten. I baugen er det et stort stuerom i den U-formede sittebenken. Dessverre er ikke båten utstyrt med et fordekk. Dermed har man bare det smale dollbordet å trå på når man skal om bord den veien; ikke helt gunstig.
I rommet under benken akter er det stueplass og god adkomst til kranen for selvdreneringen. To stengekraner - en ved akterspeilet og en ved dørken - gir pluss i margen, men det manglet en slangeklemme ved dørkgjennomføringen. Tanken er plassert i midten og skikkelig festet. Båten har fire skikkelige kryssholt og en solid rekke hele veien rundt.

Pluss
+ Mye stueplass takket være bredden.
+ Bra styrekonsoll.

Minus
- Batteriplassering og bryter.
- Litt for lave fribord.

Tekniske data:
Lengde i m4,80
Bredde i m1,95
Vekt uten motor, kg400
Maks motorstyrke i hk60
Maks belastning6
Utstyr
BrannslukkerX
BadestigeX
PuterX
LanternerX
LensepumpeX
SelvlensX
Pakkepris 04149.000,-
Mer informasjonCoaster Marine ANS, Slemmestad
Telefon: 31 29 74 00
Internett: www.coaster.no