utgave nr 3 2004

Småjeeptest - Buster L

Publisert Sist oppdatert

Småjeeptest - Buster L:


Røft i aluminium

Buster beveger seg i skjæringspunktet mellom proff- og fritidsbåtmarkedet med sin Buster L. Den store dørkplassen gjør den velegnet som "frakteskute" og til fiske. For personer er derimot historien en annen.

Buster L har ikke noen pulpit, men kraftige griperekker går fra fordekket og rundt hele båten. Fordekket er utstyrt med anti-sklimønster, en nødvendighet med tanke på hvor glatt aluminium kan bli.
Stueplass er det relativt begrenset med i båten. Et lite rom er det under fordekket, og det er mulig å legge fra seg småting under toften forut. Adgangen til dette skjer via et lite hull i forkant av toften. Foruten dette er det et stuerom foran styrekonsollen, og man har mulighet for å benytte plassen som er til overs under rormannsbenken etter at bensintanken og batterirommet har tatt sitt. Kablingen er pent lagt opp, og hovedstrømsbryteren er praktisk plassert på utsiden av benken. Her er den beskyttet slik at man ikke kan komme borti ved et uhell og dermed kutte strømmen til motoren. Noen ordinær kran finnes ikke i båten, selvlenssystemet åpnes eller lukkes ved hjelp at to propper som man stikker inn i dreneringshullene.
Med så mye dørkplass som det er i Buster blir det ikke veldig mye plass til folk. Foruten tofta helt forut i båten begrenser sitteplassene seg til rormannsbenken og over stuerommet foran styrekonsollen. Det er lite dersom en familie har planer om å benytte båten som en landstedsbåt.
Den enkle, men røffe, stilen som preger Buster går igjen også på førerplassen. Rattet har en litt for skrå vinkel, men er ellers fornuftig plassert. Det samme gjelder kontrollboksen som har en god plassering. Et stuerom til småting strekker seg mot vindskjermen, og her er det også god plass til kart. Kompass er ikke standard.
I sjøen overbeviser Buster. Båten går fint og skroget har et godt grep. Om du provoserer det, blir du heller ikke utsatt for overraskelser av noe slag.
Buster har ikke utstyrt L med noen badestige, noe som effektivt setter en stopper for badeaktiviteter. To plater med en overflate med anti-sklimønster er naglet fast til utsparingene på hver side av motoren. Fortøyning skjer ved hjelp av to kryssholt foran og akter.

MaterialeAluminium
Lengde (meter)4,90
Bredde (meter)1,97
Vekt uten motor (kg)330
Maksimal motorstyrke (Hk)50
Antall personer6
Utstyr:
BrannslukningsapparatX
Badestige
Puter
LanternerX
LensepumpeX
Selvlens
Antall stuerom (tørre)3
Pris m. motor (50 Hk firetakt)149.700,-

Pluss:
- Gode sjøegenskaper
- God dørkplass

Minus
- Lite stuerom
- Ingen pulpit

Mer informasjon
Bjørn Fjellhaug AS
5035 Bergen, tlf 55 25 80 46
www.busterboats.no