Nr 4 2013

Dette er den beste båten
 vi kan ha. Den er helt rå og skal aldri selges...Lars Bustgård, eier.
Dette er den beste båten vi kan ha. Den er helt rå og skal aldri selges...Lars Bustgård, eier.
MULIG Å OVERNATTE: I styrhuset er det to stoler i fartsretningen og en V-formet sofa som kan gjøres om til køyeplass for to.
MULIG Å OVERNATTE: I styrhuset er det to stoler i fartsretningen og en V-formet sofa som kan gjøres om til køyeplass for to.
BYTTET TANK: Etter problemer med dieseldyr ble dieseltanken byttet fra aluminium til plast. Siden har det ikke vært problemer.
BYTTET TANK: Etter problemer med dieseldyr ble dieseltanken byttet fra aluminium til plast. Siden har det ikke vært problemer.
YPPERLIG 
ARBEIDSDEKK 
med lett adkomst til motor- og lasterom.
YPPERLIG ARBEIDSDEKK med lett adkomst til motor- og lasterom.
LETTVINT: Den utvendige styreposisjonen er blant egenskapene som gjør 630 Sjark til en suveren bruksbåt.
LETTVINT: Den utvendige styreposisjonen er blant egenskapene som gjør 630 Sjark til en suveren bruksbåt.
TREDJE MOTOR: Den nåværende motoren er den tredje siden båten var ny. Totalt har timetelleren nådd 25.000 timer..
TREDJE MOTOR: Den nåværende motoren er den tredje siden båten var ny. Totalt har timetelleren nådd 25.000 timer..
TO VERSJONER: Rana 630 Sjark
 i fritidsversjon og en som er komplett rigget med mesanmast.
TO VERSJONER: Rana 630 Sjark i fritidsversjon og en som er komplett rigget med mesanmast.

Test: Brukt Rana 630 Sjark

Som penger i banken: En stort bedre sparebøsse enn Rana 630 Sjark finner du ikke. Båtene er svært populære, og rives bort fra www.finn.no på et øyeblikk.

Publisert Sist oppdatert

Vi har i lengre tid fulgt Rana 630 Sjark på www.finn.no. Det største antallet annonserte båter vi har sett var seks stykker samtidig, og de var alle borte i løpet av en uke. Rana 630 Sjark er en av de mest populære båtene du kan eie i sitt segment. En bunnsolid båt, enkel og ukomplisert, og som høster rosende ord for sine sjøegenskaper. Derfor har den også en annenhåndsverdi som få – om noen – andre kan vise til. Da vi gikk i trykken i mars, var det ingen Rana 630 Sjark til salgs på www.finn.no

630 Sjark er konstruert av Eivind Amble, og er en videreføring av Rana 630 TS var en ren kabinbåt i samme gate som Saga 7000. Produksjonen av 630 Sjark kom i gang ca 1973 og ble avsluttet rundt 2001. Sjark-modellen ble produsert i to versjoner, en tradisjonelt rigget med mesanmast, og en enklere variant med betegnelsen VT beregnet for sportsfiskere med targabøyle over styrhustaket og en enklere rekke på fordekket. For øvrig var båtene like. Vi har testet den sistnevnte versjonen.

FAKTA:
Produsent:Rana Plast AS
Konstruktør:Eivind Amble
Byggeperiode:Ca 1973-2000
Modellhistorie:
1973-2009:Rana 630 Sjark
1973-2009:Rana 630 Sjark VT
Vanlige motoralternativer
- alternativ 1:Yanmar, 27 hk
- alternativ 2:Yanmar, 34 hk
- alternativ 3:Yanmar, 52 hk
Gangtid motor:2.000 timer
Pris som ny i 1986:Ca 200.000 kroner
Testbåt sist omsatt for:Ca 200.000 kroner
Nyttige linker:www.finn.no
Bruktbåtkontrakt:www.batmagasinet.no
SPESIFIKASJONER
Største lengde:6,36 meter
Største bredde:2,42 meter
Vekt tørr båt:Ca 1.200 kg
Kapasiteter
- Drivstoff:100 liter
MOTOR OG FREMDRIFT
Motorfabrikat:Yanmar
Modellbetegnelse:4JH4-TE
Årsmodell:2008
Drivstofftype:Diesel
Ytelse ahk:72
Ytelse kW:
Antall sylindere:4
Max turtall ihht produsent:3.400 omdr./min.
Max turtall i test:3.400 omdr./min.
Type fremdrift:Strak aksel
ELEKTRISK ANLEGG
Batteribank:Sønnak Nautilus
- type, antall og størrelse (forbruk + start):1x115 Ah
Ladespenning i voltº):13,8
º) Anbefalt ladespenning:14,4 volt
NOEN MÅL I CM
Dollbord, bredde:24
Ståhøyde
- styrhus:188
Køyemål
- hovedkøye:175x200
FART OG STØY
Testet
Max turtall:3.400 omdr./min.
Max fart:16,5 knop
Marsjfart:12 knop
Max støy¹):87 dBA
Støy ved marsjfart:80 dBA
TEKNISK SJEKKLISTE – RANA 630 VS SJARK
KontrollpunktTilstand i testbåt
CE-merking:Bygget før krav om merking.
Motor/fremdrift
- servicer fulgt:Jevnlige servicer.
- starter lett:Umiddelbart.
- lytt etter ulyder:Ingen ulyder.
- styring:Hydraulisk. Presis og fin.
- motorspak:Presis og smidig.
Gear:Ingen ulyder.
Fuktskader:Ingen synlige.
Lekkasjer:Ingen synlige.
Skroggjennomføringer:Tilfredsstillende.
Elektrisk anlegg:Tilfredsstillende.
Ladespenning:Tilfredsstillende.
Elektronikk:Alt fungerer.
Puter og polstring:Puter bør fornyes.

¹) Merknad: 84 dBA er Arbeidstilsynets øvre grense for tillatt gjennomsnittsstøy på en industriarbeidsplass. Listen er ingen komplett sjekkliste for bruktbåtkjøp. Den er ment som en huskelapp – med utgangspunkt i kjente feil og mangler ved den aktuelle båtmodellen. Før du kjøper bruktbåt er det viktig at du tar deg god tid til å sjekke båten. Du bør fortrinnsvis også besiktige den på land. Ta med deg en kyndig person dersom du er usikker.

Hva får du for pengene?

Så lenge motoren går og er i grei stand, ligger prisene på 630 Sjark fra 200.000 kroner og oppover. Noen av de tidligste båtene med små motorer på 32 hk, legges ut for mindre enn 200.000 kroner. Men i utgangspunktet må man regne med å måtte betale fra to hundre tusen og oppover for et greit eksemplar. I forhold til alder og størrelse på båten, er det ganske friskt, men konkurrentene er i hovedsak nyere fransk- og polsk-produserte båter med utenbordsmotor som lett ender på 350.000 til 400.000 kroner.

SELGER ALDRI: Lars Bustgaard bruker sin Rana-sjark daglig hele året. Han kunne ikke tenke seg en bedre båt til den bruken.
SELGER ALDRI: Lars Bustgaard bruker sin Rana-sjark daglig hele året. Han kunne ikke tenke seg en bedre båt til den bruken.

Eieren av vår testbåt mener at han lett vil kunne få 250.000 kroner. Båten ble kjøpt ny i 1986 og har hatt én eier, og har motor nummer tre installert. Den var ny i 2008. Siden båten er i daglig bruk året rundt, utsettes den for en del kosmetisk slitasje og har derfor fått ny skrogfarge. Også dieseltanken er byttet fra aluminium til plast. For øvrig er båten helt nøkternt utstyrt med defroster, stereoanlegg og en liten kartplotter.

Bruksegenskaper

Rana 630 Sjark er den perfekte båten for sportsfiskeren, eller for den som bruker skjærgården aktivt gjennom store deler av sesongen. Den har et stort, rent akterdekk med høye karmer og solide luker over motor og lasterom. Det er svært enkelt og bevege seg på dekk, også frem på fordekk, takket være solide og velplasserte rekker. En utvendig førerplass gjør båten særdeles enkel å håndtere alene. Alle beslag, inkludert ankerrulle i baugen, er solid dimensjonert. Styrhuset har god plass til to personer i fartsretningen, samt en U-sofa som kan konverteres til en dobbeltkøye. Førerplassen er enkelt organisert, men nok plass til å finne en god kjørestilling. I taket er det god plass til å montere plotter og ekkolodd. Det er også mulig å rigge til en liten bysse under passasjersetet på babord side. Til tross for sin moderate størrelse, har båten en svært velfungerende layout.

630 Sjark ble levert med flere motorstørrelser, nesten uten unntak fra Yanmar. Noen ytterst få av de tidligste båtene hadde motorer med effekt under 30 hk, men det vanligste er 32 hk og 52 hk. I vår testbåt satt det en firesylindret Yanmar 4JH4-TE på 72 hk. Det er en perfekt motor i denne båten – ikke minst fordi den er firesylindret og dermed har en mykere gange. Fartspotensialet er ca 15 knop, med en behagelig marsjfart på mellom 10 og 14 knop. Skroget er typisk halvplanende som begynner å plane på kjølen når farten overstiger 15 knop. I det ideelle fartsområdet har den god sideveis stabilitet og imponerende sjøegenskaper. Da ligger den perfekt i sving og legger seg hverken utover eller innover.

Teknisk tilstand

• Plast

I god teknisk stand, men plasten har noen hakk og sår etter nærmere tyve års daglig bruk. Skroget, samt et felt over fenderlisten, er malt om med gelcoat.

• Motor og fremdriftssystem

Motoren ble installert ny i 2008. Den har fått alle servicer og starter umiddelbart. Ingen svetting eller ulyder. I vinter ble også hylse, aksel og pakkboks fornyet.

• Skroggjennomføring/drenering

Skroggjennomføringene er jevnlig kontrollert og er i god stand. Det samme gjelder slanger. Akterdekket er drenert direkte gjennom åpninger i fribordet.

• Lekkasjer/vannskader

Båten er godt rengjort, ingen diesel- eller “pumpelukt”. Den er tørr i bunnen. Vindusrammene i eloksert aluminium er helt tette, og det er ingen spor etter vannlekkasje.

• Elektronikk/elektrisk

Båten har et enkelt og ryddig elektrisk anlegg, der startstrøm og forbruksstrøm hentes fra samme batteri. Ladespenningen var tilfredsstillende. Alle funksjoner ble testet og fungerte, inkludert vindusviskerne.

• Interiør

Polstringen har holdt seg forbausende godt, kun misfarget enkelte steder. Noen av putene er skiftet ut, og de øvrige står for tur.

Båtmagasinets vurdering

Om du er på jakt etter en hobbyfiskebåt eller bruksbåt med lukket styrhus og bra akterdekk, gode sjøegenskaper og diesel innenbordsmotor, er Rana 630 Sjark en liten juvel. Bruktprisene holder seg svært stabile, og i sin kategori er dette et av de aller beste bruktbåtkjøpene du kan gjøre. Løp og kjøp – om du er så heldig å få tak i en!

Eierens vurdering

Lars Bustgård driver Herføl Marina AS på Hvaler. Testbåten er hans daglige bruksbåt året rundt og har totalt logget ca 25.000 motortimer siden båten var ny i 1986.

- Dette er den beste båten vi kan ha. Den er helt rå og skal aldri selges, sier Lars.

- Her er det bare å hoppe oppi og vri på nøkkelen. Den er veldig enkel å bruke, og så er den en skikkelig god sjøbåt. Vi bruker den mye i isen på vinteren også, og selv der er den helt rå siden vanninntaket sitter så dypt. Det eneste jeg har vært misfornøyd med, var det opprinnelige, vribare reverseringssystemet fra West Mekan. Men det byttet vi raskt til et konvensjonelt anlegg med sluregear.

Alternativene

Minor 6400

Årsmodell: 1998

Motor: Yanmar, 85 hk

Pris: Ca 350.000,-

Jeanneau Marlin 6

Årsmodell: 2013

Motor: Evinrude E-tec, 75 hk

Pris: Ca 300.000,-