Test: Brukt Rana 630 Sjark

Dette er den beste båten vi kan ha. Den er helt rå og skal aldri selges...Lars Bustgård, eier.
MULIG Å OVERNATTE: I styrhuset er det to stoler i fartsretningen og en V-formet sofa som kan gjøres om til køyeplass for to.
BYTTET TANK: Etter problemer med dieseldyr ble dieseltanken byttet fra aluminium til plast. Siden har det ikke vært problemer.
YPPERLIG ARBEIDSDEKK med lett adkomst til motor- og lasterom.
LETTVINT: Den utvendige styreposisjonen er blant egenskapene som gjør 630 Sjark til en suveren bruksbåt.
TREDJE MOTOR: Den nåværende motoren er den tredje siden båten var ny. Totalt har timetelleren nådd 25.000 timer..
TO VERSJONER: Rana 630 Sjark i fritidsversjon og en som er komplett rigget med mesanmast.

Som penger i banken

En stort bedre sparebøsse enn Rana 630 Sjark finner du ikke. Båtene er svært populære, og rives bort fra www.finn.no på et øyeblikk.

Publisert Sist oppdatert

Vi har i lengre tid fulgt Rana 630 Sjark på www.finn.no. Det største antallet annonserte båter vi har sett var seks stykker samtidig, og de var alle borte i løpet av en uke. Rana 630 Sjark er en av de mest populære båtene du kan eie i sitt segment. En bunnsolid båt, enkel og ukomplisert, og som høster rosende ord for sine sjøegenskaper. Derfor har den også en annenhåndsverdi som få – om noen – andre kan vise til. Da vi gikk i trykken i mars, var det ingen Rana 630 Sjark til salgs på www.finn.no

630 Sjark er konstruert av Eivind Amble, og er en videreføring av Rana 630 TS var en ren kabinbåt i samme gate som Saga 7000. Produksjonen av 630 Sjark kom i gang ca 1973 og ble avsluttet rundt 2001. Sjark-modellen ble produsert i to versjoner, en tradisjonelt rigget med mesanmast, og en enklere variant med betegnelsen VT beregnet for sportsfiskere med targabøyle over styrhustaket og en enklere rekke på fordekket. For øvrig var båtene like. Vi har testet den sistnevnte versjonen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER