Test: Nimbus 27 S/HT

FULL ADKOMST til motoren takket være en stor
dekksluke og god plass rundt motoren.
FULL ADKOMST til motoren takket være en stor dekksluke og god plass rundt motoren.
STORT TOALETT: Toalettrommet er stort, og har
dusjmulighet.
STORT TOALETT: Toalettrommet er stort, og har dusjmulighet.
SMART: Akterspeilet er en grind som kan åpnes slik at man får full adkomst til badeplattformen. Fenderstativet er en praktisk detalj.
SMART: Akterspeilet er en grind som kan åpnes slik at man får full adkomst til badeplattformen. Fenderstativet er en praktisk detalj.
SITTEGRUPPE:Ved
å vende ryggen på
den aktre sittebenken, får man en sittegruppe på akterdekket. Her er
også plass til et
bord på søyle.
SITTEGRUPPE:Ved å vende ryggen på den aktre sittebenken, får man en sittegruppe på akterdekket. Her er også plass til et bord på søyle.
KJEKT ROM:
Under dørken i salongen er det et
stort stuverom
hvor man også har
god adkomst til
tanker og batterier.
KJEKT ROM: Under dørken i salongen er det et stort stuverom hvor man også har god adkomst til tanker og batterier.

Lykke som liten

Engang var 27 fot en stor båt – i dag må den regnes som liten. Det er et tegn i tiden at de store produsentene lanserer små modeller som sine største nyheter. Nimbus 27 S/HT er et godt eksempel på en liten bobåt som har det aller meste – unntatt nok sitteplasser.

Publisert Sist oppdatert

I sin barndom var fritidsbåtlivet enkelt. En sjekte, en primus, et telt. Guds frie natur var salongen, byssa satte man i fjæra eller på motorkassa, man vasket seg i sjøen og gjorde fra seg der det sømmet seg. Jo høyere opp på en flybridge vi kommer, desto lenger har vi fjernet oss fra det båtlivet som handlet om enkelthet og nærhet til elementene. Skulle vi ha levd ut det enkle båtlivet i dag, kunne vi like gjerne ha gjort det i en Nimbus 27 S/HT. WA-løsningen gjør den enkel å håndtere, den har komfortabel soveplass til fire, komplett bysse og toalettrom med dusjmulighet, muligheten til å sitte tørt og godt, eller til å åpne opp og slippe naturen inn. Alt på 27 fot, som drives lett og ledig frem av en liten Volvo Penta D3-motor.
Båten er den minste i den svenske produsentens Nova-linje, og er en videreutvikling av walkaround-båten Nimbus 27 S, som i HT-versjon har fått hardtop med stor takluke og aktervegg i kalesjeduk. Walkaround-versjonen har vært på markedet i noen år, mens 27 HT ble lansert i 2010 og er relativt ny på markedet.


Sjøegenskaper

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER