Bruktbåt-test: Nidelv 750 Sport

Evig ung

Se på denne båten. Skulle en tro at den er 20 år gammel? Slett ikke, men så har eieren nedlagt mange timer i den også. Det rette eksemplaret av Nidelv 750 Sport er en perfekt innstegsbåt for småfamilien.

Publisert Sist oppdatert

Den fikk mye hederlig omtale etter sjøsettingen i 1991, Nidelv 750 Sport. Den hadde liksom alt, denne mellomstore familiecruiseren; sporty design, villig motor og et skrog med sjøegenskaper det sto respekt av. En båt far var stolt av, mor koste seg i, og barna med glede ble med i på den ikke altfor lange ferieturen.
20 år er gått siden den så dagens lys. Siden den gang er det produsert XX eksemplarer helt frem til 2005. Riktignok er Nidelv kjent for å holde på sine klassiske modeller i mange år, men like fullt er det flott at en båt som ble konstruert på slutten av 80-tallet fortsatt har bred publikumsappell. Du finner neppe noen eksemplarer i bruktmarkedet under 400.000, selv ikke versjonene med bensinmotor.
Vi kastet øynene på et spesielt eksemplar i Moelv båtforening på Mjøsa, en Nidelv 750 Sport fra 1991 som har vært gjenstand for en betydelig oppgradering av eieren Tommy Wilberg. Selv om akkurat denne båten ikke er pusset opp helt etter boka, at den er istandsatt som originalen, er den modernisert etter alle kunstens regler og fremstår som en langt nyere båt enn hva den faktisk er. Eieren har tydelig latt seg inspirere at Nidelvs spesielle R-design. Stoff og stoler er hentet fra 780 SSR og en lang rekke interiørdetaljer er spesiallaget for båten av eieren selv i materialer som buet frosset glass, karbon og lekkert laminert poppelfinér. Det er ingen lov som sier at en gammel båt skal pusses opp originalt. Noen kunstneriske friheter må en entusiastisk båteier, med design av butikkinnredninger og raffinerte interiørdetaljer som sitt levebrød, få lov til å utfolde seg med. Det er en fagmann som har vært på ferde i båten på Mjøsa.


Solid «opphav»

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER