Førsteinntrykk Zodiac Pro Open 550

For moro skyld

Zodiac har hatt stor suksess med Pro Open 650 og 550, i særdeleshet 650. I årenes løp har de opparbeidet seg en høy RIB-status i enkle miljøer, spesielt blant unge båtbrukere og som lettbåten for familier med sjøhytte.

Publisert Sist oppdatert

Vi skal absolutt ikke innlate oss på noen sammenligning mellom Pro Open 550 og 650, det er to vidt forskjellige båter, selv om familielikheten er der. Begge båtene har den samme kraftige v-bunnen på 24 grader, men en lengdemeter utgjør stor forskjell på en RIB, både hva stabilitet og komfort angår. Skulle da bare mangle om ikke 650 ligger foran på alle områder. Vi skal i stedet konsentrere oss et førsteinntrykk av lillebroren, Zodiac Pro Open 550. I fjor kom den i stylet versjon som Black Limited, en liten hissigpropp med en sintere look enn på tidligere versjoner.

Pro Open-båtene har vært gjenstand for oppgraderinger alle de siste årene, og det stopper heller ikke med ”Black Limited”. I 2010 forsetter franskmennene med ytterligere oppgradering av kosmetisk art. Mer dekor og sporty søm i stolene og mange plastelementer er byttet ut med syrefast. Ikke bare ser det flottere ut, det er en kvalitetsheving. Skrog og pongtonger er uforandret, derfor forholder vi oss til Pro Open 550 Black Limited, båten som båtmagasinet hadde med på en lengre reportasjereise i fjor sommer.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

49,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

495,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER