Bruktbåt-test: 2 x Mekling

Linges glemte genistrek

En glemt båt, forut for sin tid – med begeistrete eiere. Båten ble lansert på begynnelsen av 70 tallet og vi har testet to, en fra 1976 med to bensinmotorer og en fra 1973 med hardtop og en 270 hk Mercruiser diesel.

Publisert Sist oppdatert

Jan Herman Linge må vel regnes som norsk båtdesigns nestor i vår tid. Fra hans tegnebrett har det formelig strømmet suksesser, ja du kan knapt bevege deg på fjorden uten å se en Lingebåt. Typenavnene slutter med …ling, nesten alle sammen, og det er ikke få: ”Båter med ”sting” – har navn med …ling” het det visst en gang.
Om ikke mange ukene feirer den gamle høvding 80 år, og han er still going strong, mens hans trofaste koneTuva passer på rettighetene. Det er en stiv jobb, for det er mange som har prøvet å lure dem gjennom årene, noe som vi også skal se et eksempel på her.
Vi nikker alle gjenkjennende til navn på motorbåter som Musling, Fjordling, Styling, Sportling, Sterling og Wesling med mange flere – og av seilbåtene Gambling, Willing, Smiling, Brisling, Soling og Yngling – sistnevnte nylig valgt som OL-båt. Men er det noen som kjenner igjen Mekling, mon tro?

Konsept

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER