Minitest: White Shark 225 Club

Hai-sann!

Av utseende leder de fransk-bygde White Shark-båtene tankene mot klassiske, amerikanske fiskebåter. Etter å ha prøvd den under varierte forhold kan vi slå fast at båten har mer enn utseendet med seg: Dette er en robust bruksbåt med meget gode sjøegenskaper.

Publisert Sist oppdatert

Noen har sansfor skjærgårdsjeeper fordi de som oftest representerer et praktisk og effektivt transportmiddel til sjøs som lett håndteres av én person. White Shark 225 er den nest største i den franske produsenten Kelts serie på fire skjærgårdsjeeper. I tillegg produseres to walkaround-båter med alternativt innenbords- eller utenbordsmotor. Selv om båtene produseres i Frankrike, er konseptet både design- og funksjonsmessig beslektet med amerikanske fiskebåter og skrogene er konstruert av Chris Craft.
Vi prøvde White Shark 225 en liten uke på Sørlandet og fikk etter hvert noen nautiske mil ombord. ”Hvithaien” er til skjærgårdsjeep å være meget kraftig og ruvende. Etter å kjørt båten under varierte forhold, er det sjøegenskapene og det gjennomgående inntrykket av kvalitet som sitter igjen. Men vi fant også noen minussider.

Sjøegenskaper

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER