utgave nr 9 2

Hot Spot

Publisert Sist oppdatert

Hot Spot

Tekst og foto: Glen Philip Hagen

Håpløst i Kiel

Første weekenden i juli arrangerte seilerbyen Kiel sitt første Class 1 offshore race noen mil utenfor byen. Ikke særlig vellykket med avstengt depot og havneområde hvor plastreklamebannere gjorde at folk ”følte seg som om de satt i fengsel”. For virkelig å helle bensin på bålet, krevde arrangørene dyre inngangsbilletter, og det gjorde evenementet enda mindre interessant. Båtparaden gikk langs landeveien milene inn til Kiel hvor det ifølge teammedlemmene ikke var folk å se bortsett fra noen som hang ut av vinduene på gledeshusene i havneområdet. For å gjøre miseren total, regnet det og en av deltagerne på pressebåten sovnet under Time Trials. Det sier litt om hvordan denne konkurranseformen, som for øvrig ble vunnet av Khalfan Harib og Ali Nasser i Victory 1, tas imot av publikum.

Grand Prix i Arendal

Fra en tragisk start i Kiel kunne det bare gå en vei, oppover. I Arendal stilte Derek Lloyd som hovedkommentator og det dro Time Trials opp til et nivå hvor det faktisk for første gang siden TT ble startet, var spennende å følge med. Tidene kom etter hvert som båtene feide rundt banen som var vanvittig trang, noe de fleste førerne fikk erfare på sine respektive første runder. Det er ikke mulig å få en 1er båt til å snu like kjapt som en rundbanebåt. Flere ekvipasjer havnet nesten inne på Hisøya før de fikk snudd i riktig retning.
Til slutt sto det mellom Kjell Inge Røkke/Jim Dyke i Jolly Motor og Saeed Al Tayer/Mohammed Al Marri i Victory 7. En dårlig sving for Kjell Inge Røkke var utslagsgivende og han havnet på annenplass. Ellers var vi imponert over Edoardo Polli/Erik Kirkedelen som taklet svingene meget bra og Highlander ledet også lenge for til slutt å ende på en fjerde plass etter at Spirit of Norway blandet seg inn i teten.
Jolly Motor hadde girproblemer, noe de ikke var alene om. Det samme hadde nemlig Andreas Ove Ugland/Jann Hillestad i Jotun. De kom tøffende inn til en 7de plass. Highlander raste en turbo og det var det. Til slutt så det ut som om Victory 1 med Harib/Nasser og World of Cars med Ken Thorne/Matteo Nicolini skulle kapre de to første plassene. Thorne/Nicolini kjørte rått de siste to rundene for å prøve å komme forbi Victory 1, men ødela imidlertid drevet og måtte gi seg en halv runde fra mål. Da Harib/Nasser ble disket pga ureglementert startprosedyre, var det klart for Spirit of Norway på en førsteplass, Saeed Al Tayer/Mohammed Al Marri i Victory 7 på 2en og overraskende Isiklar med Ugur Isik/Philippe Benhamou på 3dje.

Grand Prix i Oslo

Søndagens race i Oslo ble det mest spennende vi har sett på mange år. Lørdag var det Time Trials, og de på tribunen som var så heldige å sitte i nærheten av høyttaleren hvor Derek Lloyd kommenterte, kunne følge spenningen fra sekund til sekund. Victory 1 fortsatte sin seiersrekke med å få nok en førsteplass mens Saeed og Mohammed i Victory 7 havnet på annen. Bjørn Rune Gjelsten kapret 3dje plassen, mens Highlander tok 4 plass.
Et race med så mye tett kjøring som vi så søndag, er ikke vanlig. Jotun og World of Cars hadde sesongens fight hvor Jotun snurret utenfor Nesodden mens WoC snurret, rollet og bokstavelig talt ble delt i tre utenfor Huk runden etter. Sikkerhetssystemet som Nicolini Offshore hadde bygget inn i båten holdt heldigvis mål og ingen kom til skade, selv om det så stygt ut. Etter at nesten alle hadde hatt trøbbel underveis, var det Victory 1 som fikk en skikkelig revansje fra Arendal med sin førsteplass. Det samme kan sies om Edoardo Polli i Highlander som kapret andreplassen, mens Røkke/Dyke fikk den siste ledige plassen på pallen. Den tetteste fighten var kampen om 4 plassen mellom Victory 7 og Isiklar som ”emirantene” vant med ¼ båtlengde.

Stillingen etter 5 race

1 Spirit of Norway 10 52
2 Victory 1 52
3 Jolly Motor 9 49
4 Binautica 5 33
5 Riviera 11 33
6 World of Cars 3 33
7 Isiklar 22 28
8 Victory 7 24
9 Highlander 27 20
10 Jotun 90 15
11 Binautica 55 14
12 LA Jeans 8 5


TIME TRIAL CHAMPIONSHIP


1 Victory 1 87
2 Victory 7 67
3 Jolly Motor 9 58
4 Spirit of Norway 10 43
5 World of Cars 3 41
6 Highlander 27 36
7 Jotun 90 23
8 Riviera 11 14
9 Isiklar 22 10
10 Binautica 5 6
11 Binautica 55 3
12 LA Jeans 8 2

KALENDER

September

03.IstanbulTyrkiaVM / EM runderOff 1.
09.TvedestrandNorgeNC / NM runde (Høstregatta)Alle Offshore klasser
10.BodrumTyrkiaVM / EM runderOff 1.
11. - 17.Porto RotondoItaliaVM / World ChampionshipCLASS III - 4 Liter
11. - 17.Porto RotondoItaliaVM / World ChampionshipCLASS III - 2 Liter
23. - 24.DunaujvarosUngarnEMS 550
23. - 24.MilanoItaliaEMT 400
23. - 24.Nisservann/ABSKNorgeAlle klasser + joller
OktoberBayonneFrankrikeEM-runde F-4F-4
OktoberBaharainBaharainVM (UIM)Jetski