utgave nr 11 1998

River – en spretten jolle

Publisert Sist oppdatert

River – en spretten jolle


En av de nye, norske båtene på markedet er River. Den rotasjonsstøpte polyetylen-jolla kom på markedet første gang i fjor vår, og har allerede oppnådd CE-merking klasse C samt å få Norsk Designråds merke for god design.
Rotostøp AS i Fredrikstad som lager båten, har et gryende samarbeide med Marine Power, og modellen 345 ble vist fram med Mercury-motorer på en presentasjon i høst. Vi prøvekjørte båten en liten tur, og konstaterte at det var en livlig 11 fots krabat med en 15-hester på hekken. Den virket trygg og sidestabil, om enn noe "jumpy" i litt motsjø. Motoren var tiltet ut et par hakk, hvilket ga seg tydelig utslag i svinger. Da kaviterte motoren lett, og man falt raskt ned av plan. Toppfart med 15-hesteren var ca. 24 knop.
Finishen på River-båtene er meget bra, byggematerialet tatt i betraktning. Formen kan minne litt om en RIB (oppblåsbar gummibåt med skrog i glassfiberarmert polyester/aluminium). Den er dog en del spissere i baugpartiet. Salsete for fjernstyring er ekstrautstyr, men bør monteres med 10 hk. eller mer på hekken. Båten er forøvrig selvlensende. Neste sesong kommer en ny modell som er noe mindre og som har modellbetegnelsen 280.

Data

Lengde:3,45 m.
Bredde:1,50 m.
Vekt:105 kg.
Maks motor:15 hk.
Pris:kr. 13.000,-
Pris sadel:kr. 4.500,- inkl. styring og kabler
Produsent:Rotostøp AS. tlf. 69 34 50 77